Romania are excedent de Cont Curent: bucuria …

23 septembrie 2013 • General, Macro

Romania are excedent de Cont Curent.

Este o veste proasta in acest moment dar prezentata ca un succes al politicilor economice.

Romania nu poate sa revina la un ritm de crestere de 4% decat cu deficit de cont curent!

Regula lui ’44 ar trebui sa fie respectata chiar daca si doarin zonele de “contact” cu angajamentele potrivite economiilor mature.

Despre legatura dintre cresterea economica si deficitul de cont curent al Romaniei am scris in opinia “Deficitul de cont curent şi creşterea economică”

Despre tendinta de manipulare a opiniei publice intorcand semnificatia datelor economice si a povestii pe care o spun acestea am scris si in “Dati stiri pozitive! Dar cu discernamant”.

imagine de pe images.smh.com.au

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

ar
25-09-2013 la ora 9:56 am

Ma bucur sa vad ca cineva sesizeaza, majoritatea analistilor dau unor astfel de vesti o alura pozitiva. Cand realitatea este chiar pe dos: daca acum nu investim acum (investitii de capital, finantate din exterior si reflectate in deficit, pentru ca economisirea interna e insuficienta), atunci de unde sa vina relansarea/dezvoltarea peste un an an sau doi? Din stocul din ce in ce mai uzat de capital? Onor Guvernul, ma gandesc ca ar trebui sa reactioneze cumva si sa incurajeze investitiile de capital si altfel decat declarativ. BNR ii tine hangul si se bucura de excedentul care le usureaza munca pe termen scurt, iar pe termen lung se schimba generatiile, nu? De ce s-ar complica acum, cand pensia e aproape?
Pana atunci, ne bucuram de o bere pe terasa si casa ne arde mocnit in spate.

3factitious
12-01-2022 la ora 10:28 pm

2methodology

COMENTEAZA