Romania: 39,7 ani media de varsta, 60+ varsta corifeilor economiei

6 august 2013 • General

Desi media de varsta in Romania a ajuns la 39,7 ani asistam in continuare la scenarii si “ambitii” pentru viitorul economic al Romaniei de catre aceeasi corifei ai economiei nationale, decuplati de mult de la realitate.

Dupa greseli de gestiune a economiei Romanesti care doar in ultimii cinci ani au dus la o medie anuala a cresterii economice situata intre minus 1% si minus 0,5% si dupa o medie a inflatiei in perioada post decembrista de 45,5% asistam in ultima perioada la o noua ofensiva.

Noua ofensiva este la fel de decuplata de realitatile economiei si de potentialul acesteia ca si in trecut.

De data aceasta se incearca inducerea ideii ca romanii ar trebui sa se multumeasca sa stagneze si sa cresca la ritmuri mici in speranta ca si restul europei la un moment dat va converge, regresand, la nivelul de trai al romanilor.

imagine de argesmedia.ro

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

3 Comentarii

AC
07-08-2013 la ora 6:10 am

Media e calculata si pe baza catorva milioane de romani (< 39.7) care muncesc afara. INS-ul a facut treaba buna. Toti indicatorii referitori la populatie sunt… varza. Din punctul de vedere al varstei medii, Romania e un fel de Japonia Europei. 😀

Marius
07-08-2013 la ora 8:51 am

Oferta SERIOASA [ chiar daca mai cuprinde si putina ironie ] pentru corifei economiei: Dragi Corifei, pentru ca oricum incasati salariile DEGEABA, este clar pentru toti cei interesati, nu doar ca nu mai puteti sa previzionati din modelele folosite ce se va intampla in economie, dar nici nu mai aveti capacitate sa o controlati de pe o zi pe alta [ exemplu simplu, tinta de inflatie, si un copil de clasa I, vede ca de la an creste pretul la inghetata, sau scade greutatea ], asa ca mai bine pentru toti, ca avem doar o viata, sa plecati la pensie, iar valoare pensiei sa fie cat salariu actual. Nu pierde nimeni nimik, toti castigam!!! Voi corifeilor veti incasa pensi egala cu salariu actual si nu veti face nimik, exact ca acum, iar cei care doresc sa faca mai mult pot sa vina in locul vostru. Daca nu va este de ajuns pensia egala cu salariu, este acceptabila si varianta pensia dubla fata de salariu, nu mai apucati sa consumati nici banii adunti pana acum, Oricare din variante este mai buna pentru toti, decat actuala solutie in care ati lasat ca economia sa mearga din inertie. Daca acceptati sa plecati este un semn ca nu sunteti egoisti, nesimtiti si ca va pasa de cei care au o viata in fata de trait, si care doresc sa nu o traisca in austeritatea produsa de voi. Nu spus ca este ultima oferta, mai este loc de negociere [ daca doriti se poate negocia: masina, soferul, scaunul, biroul si ce mai doriti]. REPET: toti avem de castigat, in plus aratati ca va pasa si de viitor !!!!

3probabilities
12-01-2022 la ora 10:08 pm

1placing

COMENTEAZA