PP-DD in BNR prin PSD via societatea civila

4 iunie 2014 • General

Desemnarea membrilor CA ai BNR se finalizează cu votul de martea viitoare.

CA al BNR ca si in cazul altor entitati de impact asupra mersului societății ca de exemplu CNA si ASF a avut istoric o conducere colegiala, in sensul in care in ea se regăseau reprezentanți ai partidelor, conform algoritmului.

Regula si echilibrul a fost stricat de PSD care încearcă sa acapareze tot de la Curtea de Conturi, la Curtea Constitutionala.

Ca si in cazul ASF actuala conducere a BNR va fi eminamente PSD.

Noul aliat al PSD, PP-DD se va regăsi in noul CA al BNR alaturi de numeroasele declinari ale PSD, aripi ( Iliescu, Vacaroiu, Nastase, UDMR – care nu ar exista legal fără voia PSD, “de dreapta”societatea civila).

Aceasta ultima aripa PSD-societatea civilă imi aminteste de o povestire din timpul efortului de democratizare a Republicii Moldova, acum mulți ani. Autoritățile moldovene au primit recomandarea de a rezolva neîndeplinirea indicatorului de progres democratic ce viza exista unui mediu ONG-istic. La vizita imediat următoare se raportează existența a 5 ONG-uri. Intrebati cum au făcut de s-au miscat atât de repede replica a fost ca aveau oricum un departament fără obiectul muncii într-un minister așa ca l-au spart in 5.

Viziunea economică a aripii PP-DD -PSD va fi acel ceva care lipsea politicii monetare si de credit a BNR, care oricum eufemistic era compartimentata permanent ca si o noua paradigma.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

[…] Consiliul de Administratie al BNR este acum format doar din aripile PSD, de la Iliescu la Vacaroiu, de la PP-DD la Tariceanu. Link AICI. […]

COMENTEAZA