“Pact for Mexico” un exemplu pentru Romania

20 iunie 2014 • General

Romania creste cand ploua si bunăstarea este promisa si livrata doar generatiilor viitoare.

Vina aparent nu este atribuita unei guvernări slabe ci lipsei unui proiect de tara.

Cum si aici nu exista propuneri ci doar dorința de a replica ceva ce au facut alții pentru a avea si pe cine sa cada vina, un exemplu recent este ” Pact for Mexico”.

Copy-Paste ( ca la asta excelam ) si avem proiect de tara.

Mai multe detalii începând cu acest link.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

ADRIAN
21-06-2014 la ora 6:02 am

Tot ”copy-paste” ar trebuie sa faca si DNA sau PICCJ in cazul BNR, urmand exemplul organelor judiciare din Bulgaria.
Potrivit mediafax.ro ”viceguvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei (BNB), Ţvetan Gounev, a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu. Autorităţile nu au furnizat nicio informaţie detaliată, dar surse au declarat că viceguvernatorul nu a supravegheat băncile care au acordat credite neperformante, potrivit Dariknews.bg. (…) Angajatul a arătat că guvernatorul BNB Ivan Iskrov şi viceguvernatorul Gounev sunt responsabili de “malpraxis” şi sunt dependenţi de “o anumită bancă”.”
In Romania, managementul ”PERFORMANT” al Reglementatorului & Supraveghetorului BNR a generat urmatorul portofoliul de FALIMENTE BANCARE : Banca Dacia Felix, Bancorex, Banca Columna, Banca Internationala a Religiilor, Bankcoop, Banca Turco-Romana, Banca Agricola, Banca Română de Scont, Banca de Investiţii şi Dezvoltare, Credit Bank, Banca Populară Română, Banca Albina, Banca Fortuna, Nova Bank.
Potrivit STATULULUI BNR (reglementat prin lege), una din principalele atributii ale BNR (OBLIGATIE data de legiuitor spre ÎNDEPLINIRE ) este ”AUTORIZAREA, REGLEMENTAREA ŞI SUPRAVEGHEREA PRUDENŢIALĂ A INSTITUŢIILOR DE CREDIT”.
In Romania de ce nu raspunde nimeni pentru “malpraxis”, avand in vedere prejudiciul produs. Potrivit datelor Fondului de Garantare a Depozitelor din Sistemul Bancar, FALIMENTELE din 1999-2002 AU AVUT APROAPE 800.000 DE PAGUBITI.

ionut
22-06-2014 la ora 6:46 am

Si inca un copy/paste pentru BNR…
http://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2014/wp1492.pdf

COMENTEAZA