Ministrul Fenechiu inteteste agresiunea asupra Tarom : Corpul de Control si solii catre sindicate

5 iulie 2013 • General

Ministrul Fenechiu, in criza de timp, forteaza preluarea controlului la Tarom mai ales ca achizitiile s-au “liberalizat”.

In acest scop, Ministrul Fenechiu a trimis Corpul de Control pentru a gasi o justificare ex-post pentru puciul orchestrat cu ajutorul d. Pascariu.

Se cauta o justificare la citeva saptamini dupa ce s-a luat deja “decizia”. Acest fapt il marturiseste d. Demetriade intr-un interviu pentru adevarul.ro: „În prezent, Corpul de Control al Ministerului Transporturilor analizează întreaga situaţie. Probabil că vor rezulta suficiente detalii care să justifice decizia Consiliului de Administraţie (numirea lui Demetriade ca administrator-director executiv şi reducerea mandatului lui Heinzmann la un an – n.r.). Sperăm ca acest control să nu întârzie foarte mult în stabilirea cu exactitate a situaţiilor care au determinat decizia boardului“, a declarat Demetriade.

In acest scop, Ministrul Fenechiu a trimis Corpul de Control pentru a gasi o justificare ex-post pentru puciul orchestrat cu ajutorul d. Pascariu.

Actiunile Ministrului Fenechiu & co sfideaza solicitarea Premierului Ponta “Nu vreau să mai fie scandal la TAROM, vreau să îşi facă treaba bine în continuare”.

Solii trimisi catre sindicate sunt d. Demetriade si d. Macec, cei doi membri ai boardului carora li s-au creat si pozitii de executie: Director Executiv , respectiv COO. Aceste imixtiuni in actul de management si incercari de folosire a sindicatelor impotriva managementului executiv nu au inceput de ieri ci fac parte din arsenalul de intimidare si sicanare a CEO-ului de circa 5 luni. Pina la sfarsitul lui Mai aceste actiuni de sabotaj nu au avut efect fiind ecranate printr-un alt echilibru in Consiliul de Administratie.

In acest moment nici cei doi membri neexecutivi nu au primit delegarea de responsabilitati si nici sindicatele nu s-au lasat ademenite.

Toate sperantele Minsitrului ramin in abilitatea propriului Corp de Control de a fi mai creativi si mai eficienti decat presiunile d. Pascariu. “Scrisorile de dragoste” ale d. Pascariu catre CEO-ul Tarom nu au obtinut decat scurtarea mandatului dar nu si ceea ce e mai pretios, semnatura.

Actiunile Ministrului Fenechiu & co sfideaza solicitarea Premierului Ponta “Nu vreau să mai fie scandal la TAROM, vreau să îşi facă treaba bine în continuare”.

imagine de pe 3.bp.blogspot.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

Bau
07-07-2013 la ora 8:25 am

Minciunile aruncate in carca lui Heinzmann sunt nenumarate, una din cele mai odioase fiind aceea cu angajarile. Respectivii domni din consiliul de administratie se fac ca uita faptul ca au angajat cârca de directori cu salarii realmente imense, nu ca bietii lucratori sezonieri de la serviciile de sol. Mai sunt in block-starturi si alte functii de director, dupa cum o cere clientela politica; e probabil ca in urma scandalului sa se mai amane o vreme darea in functiune a acestor noi directori.

Ceea ce se intampla acum la TAROM e o golanie politica imensa, posibila doar in romania. Practic se incearca extragerea unei sume cat mai mari de bani din compania muribunda, avand in vedere ca acum finantele sunt pe plus iar alegerile prezidentiale se apropie. Pentru chestia asta lui Fenechiu merita sa se deschida un nou process; ma tem insa ca asta se va intampla fix la Pastele Cailor.

Evident, grangurii din PNL nu sunt straini de ceea ce se intampla, totul fiind cu binecuvantarea partidului.
Ceva ma face sa cred ca nici PSD nu sunt straini de asta, prea e Ponta vag si pacifist de forma in afirmatii.
Una peste alta, hienele politice si-au dat mana sa stoarca ultimii bani din companie, ca tot se duce, iar principalul agent in indeplinirea acestei sarcini e Dan Pascariu, acest adevarat dictator al TAROM-ului, secondat de adjunctul sau Macec, posibil sigur viitor CEO/director general al companiei, spre propasirea eterna a celor din gaşca respectiva.

Aceste imixtiuni in actul de management si incercari de folosire a sindicatelor impotriva managementului executiv nu au inceput de ieri ci fac parte din arsenalul de intimidare si sicanare a CEO-ului de circa 5 luni.

Sindicatele au fost primele care au tras semnalul de alarma privind neprofesionalismul membrilor din consiliul de administratie si nu au achiesat niciodata la aceste incercari de folosire (incercarile de intimidare ar fi cel mult o gluma buna si atat), toata lumea fiind constienta de prestatia extrem de toxica a membrilor C.A. si in special a lui Dan Pascariu.

Hutanu Gheorghe
08-07-2013 la ora 11:35 am

Seful corpului de control al M.T. a fost dl. Gheorghe Hutanu, fost comisar sef al Garzii Financiare Mures, arestat in 2007 pentru luare de mita, tinut in arest 4 luni si jumatate, scos basma curata de catre PNL si uns sef al Garzii Financiare un an mai tarziu, trimis in judecata pentru fapte de coruptie in anul 2005 si condamnat la 4 ani si 8 luni de detentie CU EXECUTARE si scos mai apoi din nou nufarul de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. In timpul desfasurarii procesului inculpatul a mai fost consilierul personal al Ministrului Radu Stroe atunci cand acesta detinea portofoliul la Secretariatul General al Guvernului. Atunci a primit si o casa de protocol si dupa destituirea sa la interventia presei, Radu Stroe a declarat in mod public ca Hutanu nu va mai beneficia de locuinta de la RAPPS deoarece nici nu avea acest drept nefiind demnitar. Hutanu locuieste si in prezent in acea locuinta deoarece are o foarte mare si apreciata calitate: eficienta colectarii de bani pentru partid. Stie si Silaghi, fostul ministru acest lucru, il stie si “Rielu” Fenechiu.

COMENTEAZA