Mai bine mai tirziu decat niciodata: repornirea Investitiilor Straine Directe

24 martie 2013 • General, Macro

Este oarecum de inteles nerabdarea Premierului de a da anuntul repornirii investitiilor straine directe in Romania, glisind peste curtoazie si cererea expresa a investitorilor internationali de a avea un anunt comun.

Dupa un traseu sinuos si cu multe greseli facute care au intirziat-o cu 9 luni, o prima mare investitie este anuntata in industria constructoare de masini.

Romania are in continuare capacitatea de a creste cu 4-5% pe an prin utilizarea potentialului inca neexploatat.

In cazul acestei investitii unghiul de pozitionare a fost cel legat de ecosistemul industrial existent si potential, de complexitatea capitalului uman industrial al Romaniei. Suplimentar datorita nevoii de a accelera Investitiile Straine Directe efortul s-a concentrat pe curtarea de investitori ancora a caror brand international sa aiba rezonanta necesara pentru a repune Romania pe radarele de relocalizare si expansiune ale investitorilor industriali.

In cazul acestei investitii unghiul de pozitionare a fost cel legat de ecosistemul industrial existent si potential, de complexitatea capitalului uman industrial al Romaniei.

In trecut au existat guverne si primarii care au pierdut investitii straine directe pentru ca s-au grabit in a face anuntul inaintea respectivului investitor.

Mai multe despre un unghi constructiv utilizat in prezent in a reface granularitatea dezvoltarii economice sustenabile a Romaniei (utilizat la polii de crestere si respectiv la ancorele pentru investitii directe) in Atlas of Economic Complexity de Hausmann, Hidalgo and Co.

O astfel de ancora industriala productiva contribuie atat in mod direct la reindustrializarea pe baze private a Romaniei precum si realizarea unui nod pentru generarea de efecte de retea si dezvoltarea ecosistemului industrial, social si educativ in regiunea T.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

0 Comentarii

COMENTEAZA