Incheierea acordului cu FMI salvata de restructurarea Hidroelectrica: umami

26 iunie 2013 • General

Desi indelung contestata initial de neofiti, restructurarea Hidroelectrica este singura realizare majora pentru care acordul cu FMI se incheie cu bine. Listarea Transgaz poate fi inclusa la realizari minore.

Restul tintelor, arieratele, privatizarea CFR Marfa, guvernanta corporatista, desi cosmetizate intens, au fost ratate.

Partea usora este decizia de incheiere cu bine a acordului cu FMI.

FMI are nevoie sa inchida acordul dupa prelungiri si are nevoie de material pentru relatii publice.

Partea dificila este motivatia credibila a deciziei de inchidere a acordului.

Desi indelung contestata initial de neofiti, restructurarea Hidroelectrica este singura realizare majora pentru care acordul cu FMI se incheie cu bine.

Tinta de arierate nu este indeplinita. Impresia de “indeplinire” este data prin folosirea in principiu a 3 artificii: credite de trezorerie care sa treaca peste data de raportare, recatalogarea anumitor datorii ca si conditionate si excluse din raportari, “degete” bagate gresit in excel-uri.

Simulacrul de privatizare a CFR Marfa cu siguranta nu a amagit FMI-ul. Dupa o serie de artificii si golanii pe parcursul procesului de privatizare, contestate intens, s-a bifat anuntarea unui cistigator conform cu frazarea din acord. Nu mai conteaza din perspectiva inchiderii acordului daca tranzactia se finalizeaza sau nu. Va fi interesant daca GFR se va apuca sa taie fier vechi si sa vinda active pina cind tranzactia va fi oficializata in urma depunerii banilor si a acordului de concurenta. Cine va plati pagubele aduse patrimoniului?

Guvernanta corporatista este un fiasco care nu mai merita comentat.

Gustul ramas in urma acceptarii cu atitea compromisuri a inchiderii acordului va starui o vreme in memoria institutionala a FMI.

imagine de pe railroadsquare.net

ETICHETE: ,

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

[…] “Desi indelung contestata initial de neofiti, restructurarea Hidroelectrica este singura realizare majora pentru care acordul cu FMI se incheie cu bine”, spune analistul economic Lucian Isar pe blogul personal. […]

[…] “Desi indelung contestata initial de neofiti, restructurarea Hidroelectrica este singura realizare majora pentru care acordul cu FMI se incheie cu bine”, spune analistul economic Lucian Isar pe blogul personal. […]

COMENTEAZA