Cel putin 100 milioane de motive pentru care Premierul Ponta a fost primit la Berlin

10 iunie 2013 • General, Macro

Premierul este primit la Berlin in vizita oficiala. Este un aspect deloc de ignorat si bine acoperit media.

Deloc surprinzator este si faptul ca principala tema de discutie mentionata atat in comunicarile germane precum si in cele romanesti sunt datoriile catre firmele/investitorii germani.

Practic sunt 100 milioane de motive pentru care Premierul a fost primit la Berlin daca este sa credem suma din stirea aparuta in hotnews.ro, “Investitorii germani i-au reclamat lui Victor Ponta facturi de 100 milioane euro: Statul nu are o reputatie buna” ( aproximativ 6,7 milioane de motive pentru fiecare minut de intrevedere cu Cancelarul Merkel, daca stirile sunt corecte).

Evident ca in spirit “optimist” nu putem decat sa asteptam sa se stranga si 100 milioane de motive pentru o vizita oficiala la Washington.

Evident ca in spirit “optimist” nu putem decat sa asteptam sa se stranga si 100 milioane de motive pentru o vizita oficiala la Washington.

Probabil ca dorinta de a merge in vizite oficiale este parte din motivatia subconstienta pentru care a fost respinsa introducerea in Noua Constitutie a prevederii potrivit căreia „creanţele împotriva statului au acelaşi regim juridic ca şi contribuţiile fiscale”. Mai multe in “Amendamentul PNL care aruncă bugetul în aer. Ce avertisment le-a dat Ponta liberalilor în birou la Antonescu”.

Arieratele sunt o problema cu efecte insidioase asupra economiei nationale si unul din motivele pentru care mediul de afaceri romanesc este denaturat.

Arieratele sunt o problema a guvernarii a carei rezolvare pare aminata sine die.

Deloc incurajator este si faptul ca pentru a bifa conditionarile FMI cu privire la tinta de arierate se folosesc diferite metode cunsocute ca si “window dressing “ de genul creditelor de trezorerie ori a obligatiilor “contingente” ne-recunoscute inca.

Partea buna a arieratelor se pare ca sunt doar vizitele externe si asta doar cand vorbim de sume “rotunde”, nu maruntis.

Costul real este netransparent si putin discutat, in conditiile in care nu se intelege efectul arieratelor asupra economiei reale si a mediului de afaceri.

imagine de pe liberation.typepad.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

Otto Skorzeny
10-06-2013 la ora 5:09 pm

guter punkt sir Isar! ati pus punctul pe” i”.

Conrad Stanley
11-06-2013 la ora 2:14 am

Un alt exemplu face referire la un dosar în care primarul de la Cluj Napoca emite dispoziţie în 27 ianuarie 2011, se înregistrează în martie la ANRP (în acest termen s-a emis şi avizul de legalitate de către prefectul judeţului Cluj), în aprilie se cesionează 25% din dosar, pentru 100.000 euro unei persoane care, în mai 2011 (ultima şedinţa în care s-au aprobat dosare la ANRP), primeşte titlu de despăgubire pentru două milioane euro.

Michael Johnson
15-06-2013 la ora 5:15 pm

Evident ca in spirit optimist nu putem decat sa asteptam sa se stranga 100 de milioane de motive pentru o vizita oficiala la Washington.

COMENTEAZA