Bravo! Cresterea medie in Romania din 1991 este de circa 1,5%

18 iunie 2014 • General

Cand afli ca Romania a mai reusit o mare “performanta” si anume sa creasca in medie cu 1,5% din 1991 si pana acum nu poti sa nu te bucuri.

E clar ca am fost ghidati de “profesionisti”.

Nu mai este nici un dubiu. Ar trebui macar decorati.

Cu schimbari de regim, fara schimbari de regim, cum ar dori specialistii sa dezbata rezultatul este impresionant.

Nici sa vrei si nu obtineai atat de putin.

Pentru o economie aflata atat de departe de frontiera tehnologica globala chiar este o performanta sa progresezi aata de incet.

In economie exista o serie de experimente numite sugarscape in care entitatile ce populeaza un teritoriu se numesc automatoni si pot lua doar un numar limitat de decizii, conform unor reguli date.

Pornind de la dotarea anului 1990, putine strategii si automatoni ar putea sa obtina o crestere medie sub 1,5% pe an.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

Iosif Pascu
31-07-2014 la ora 8:05 am

Buna ziua,
doresc sa-mi exprim apreciere asupra cunostintelor profesionale ale domnului Lucian Isar pe care il urmaresc cu foarte mare placere si atentie in acelasi timp ,atunci cind apare in unele emisiuni televizate,linga putini oameni care cunosc meserie.Am sesizat lehamitea cu care ii aculta pe “econimistii”care au facut academia “Stefan Gheorghiu”econimisti care dau lectii despre finante ,bugete in umbra carora sta vesnicul Gherghina a toate stiutor dar care inca mai este apreciat pentru modul in care leaga si desleaga bugetul,PIB-ul tarii,cit o mai fi el pib?De ministresa finantelor publice ,chiar o nevinovata ,atita timp cit pentru un raspuns pe care l-a solicitat presdintele tarii ,se consulta din priviri cu seful,procuror,ce sa mai spun? Pacat ca educatia ,pregatirea ei la prestigioase universitati din lume,este terfelita in troaca de laturi a guvernului In conditiile acestea ,mai putem spera la o revigorare pe criterii de performanta economica sustenabile? Nu prin cresterea numarului de angajati in primariile tarii care isi dau cot in cot pe culoarele si birourile primariilor ,cu alte cuvinte taie frunze la ciinii nimanui si consuma foarte multi bani din bugetul tarii,sustinut de milioanele locuitorilor.Ar fi multe dar ma opresc ,constatind ca ,vorba proverbului “Greu la deal cu boii mici “care pe deasupra mai sunt cirlani si prostanaci.
Sunt pensionar si mi-ar place sa vad si altceva decit pina acuma.

COMENTEAZA