Suparat ca i-au fost reduse veniturile, Isarescu iese la atac

15 ianuarie 2017 • General

Isarescu este suparat pe Dragnea. Ordonanta de eliminare a plafonului a fost introdusa chiar inainte de decontarea bonusurilor de performanta ale BNR. Isarescu a mai luat o smetie si in campanie cand se opunea cresterii salariului minim desi veniturile personale primite de la BNR i-au crescut de 3 ori in criza pana la 21 600 euro pe luna, in 2015.

Pana cand Isarescu nu depune legal declaratia de avere pe 2016 nu stim cu cat a fost afectat.

Ca semn de protest l-a pus pe Consilieru’ Croitoru de la BNR sa iasa cu declaratii: “„Nu este vorba de nicio gaură, de la un an la altul bugetul nu-şi transformă resursele. Noul an fiscal începe de la 0, cu veniturile pe care le planifică să le corecteze şi cu cheltuielile pe care le planifică a le face. Deci nu există legătură între ele”.

Suspect ca declaratia facuta de Consilieru’ Croitoru de la BNR nu pare sa sesizeze impactul pe care il are un rateu ascuns in cifre asupra extrapolarii veniturilor pe anul viitor. Or sesizeaza si nu doreste sa explice in comisia parlamentara, ce stia si ce nu stia.

Punctul final al seriei de date pentru o perioada, in acest caz nivelul veniturilor bugetare 235 sau 221 miliarde, este relevant pentru calcule non-puerile. Este chiar doar o mica problema de eroare in pivotul de translatie fara influenta asupra anului urmator?

Link aici http://psnews.ro/dragnea-pus-la-zid-de-un-oficial-bnr-nu-este-vorba-de-nicio-gaura-157686/

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

11 Comentarii

[…] a sec. XIX? Cum i-am putea inspira mireasma unei epoci? Sigur, ai putea spune ca parca e mai usor in arta vizuala intrucat privind un tablou de epoca sau chiar o fotografie veche iti poti da seama […]

#%#%
15-01-2017 la ora 7:10 pm

Normal sa aibă un asfel de salariu. Doar BNR este singura instituție independenta (aproape afacere de familie a clanului Isarescu) a statului.

1984
15-01-2017 la ora 7:33 pm

Tupeul individ Croitoru nu are limite! culmea….el se considera valabil….

Nicopol
15-01-2017 la ora 9:05 pm

Eternul consilier al guvernatorului BNR.
Croitoru este un biet consilier…un funcționăraș prăfuit care isi da cu părerea.
Nu merita băgat în seama,

Lucian
15-01-2017 la ora 9:35 pm

Isarescu se exprima prin acesti functionari

Nicopol
16-01-2017 la ora 8:02 am

Nu putea sa iasă Suciu sa il apere pe Julien asa ca a apelat la domnul “aprope premier”.
Problema e ca domnul “aprope premier” emite opinii/tâmpenii in numele BNR si nimeni nu se sesizează.
Pana la urma cu ce se ocupa, concret, acest consilier in BNR?!

AristotelCostel
16-01-2017 la ora 8:22 am

Nu înțeleg. De unde prezumția că BNR-ului i-ar plăcea guvernul lui Dragnea?
BNR-ul se simte bine doar în cazul guvernelor de slugi. Guvernele Boc, MRU, Cioloș au fost ideale pentru BNR.
Tăriceanu era certat constant de Isărescu, iar pe Ponta îl făcea din… curs.
Își mai aduce aminte cineva de Croitoru vânturat prin Parlament în căutare de majorități? Ăla era guvernul ideal, un preșuleț pufos de care să te ștergi și pe bombeu în timp ce stai pe el. :)))

Dan Pop
16-01-2017 la ora 9:12 am

Pe lângă efecte economice ce produc pierderi și duc la reducerea creditării, Legea dării în plată te face să te gândești și la modul în care ar trebui să se situeze cele trei puteri ale statului – cea executivă, cea legislativă și cea judecătorească – față de contractele din economie. Un contract de credit legal încheiat între un cetățean și o bancă trebuie derulat așa cum au convenit cele două părți. În principiu, nimeni nu are dreptul de a modifica acel contract, cu excepția părților. Dintre puterile statului, cea executivă nu are niciun drept de a modifica un contract. Pentru contractele existente, puterea legislativă (parlamentul) ar avea acest drept, doar dacă s-ar îndeplini condițiile articolului 53 din Constituția României, ceea ce în cazul Legii dării în plată, așa cum demonstrează datele, nu este cazul. Singura putere care poate interveni în contractele dintre debitori și bănci este puterea judecătorească, dacă contractul ar conține clauze ilegale.
Prin amestecul nenecesar al puterii legislative în contracte, indiferent care ar fi acestea, se zdruncină încrederea în domnia legii.

AristotelCostel
16-01-2017 la ora 9:28 am

@Dan Popa
Constituția spune că leul este monedă națională.
Băncile au modificat unilaterale contractele dintre părți, deci nu mai merge harneala cu puterea judecătorească.
Creditele în franci au fost simple escrocherii.

Dan Pop
16-01-2017 la ora 9:31 am

@aristotel
scuze au uitat sa pun “” este citat din Lucian Croitoru

pypeTeepjdra
24-11-2021 la ora 9:39 pm

COMENTEAZA