Rescrierea istoriei: adevarul e ca BNR supraveghea CEC Bank pe vremea FNI

18 mai 2016 • General

Conducerea BNR incearca sa rescrie istoria.

Sigur nu are legatura cu avantul procurorilor de a sapa pana la limita prescrierilor, limita ce intra anterior articolului ce ofera o anumita imunitate.

Un exemplu de incercare de rescriere a istoriei a avut loc recent intr-o emisiune la Digi24, in care un reprezentant BNR afirma ca BNR nu supraveghea CEC Bank in momentul fraudei de la FNI. Cine crede asa ceva probabil crede ca si supravegherea Bancorex nu era de competenta BNR.

Emisiunea respectiva este Romania Furata referitoare la fraude bancare http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/Romania+furata+SRL-urile+cu+nume+de+banci+si+paguba+de+500+de+mi

Afirmatia incorecta din emisiune este aceea ca CEC Bank nu era in anul 2000 o banca cu capital de stat supravegheata si reglementata de catre BNR.

Informatia reala apare in raportul BNR pe anul 2000 la pagina 146. http://www.bnr.ro/files/d/Pubs_ro/Anuale/RA2000.pdf

Dificila rescrierea istoriei post decembrista.
Mai multe pe subiect si in opinia “Maximum de “Fitza” in Romania: sa rescrii istoria ultimilor 26 de ani!”

Link aici http://lucianisar.com/general/maximum-de-fitza-in-romania-sa-rescrii-istoria-ultimilor-26-de-ani/

ETICHETE: , , ,

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

ADRIAN
19-05-2016 la ora 6:09 am

si tot despre … ROMÂNIA FURATĂ
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/ROMANIA+FURATA+Bancorex+un+faliment+prin+grija+statului

Trebuia ca cineva cu funcţie în stat să intervină pentru tine.
Întrebat dacă a primit telefoane pentru a acorda credite, Dan Pascariu răspunde: „Mai multe. Lucrurile astea nu se fac aşa, direct, dă-i un credit lui X. Lucrurile sunt mai subtile. Ţi se sugerează, vine cineva la tine şi-ţi povesteşte şi-ţi transmite mesaje”.

„Depunând garanție un televizor, luai credit o mașină, după aceea puneai garanție mașina și luai credit o casă, după aceea puneai în garanție casa și luai credit o fabrică. După aceea fabrica respectivă dispărea sau se închidea”, povestește Dan Pascariu, fost director al Bancorex.

Razvan Temeşan, preşedinte Bancorex, spune că, de fapt, furtul adevărat a început cu adevărat o dată cu închiderea definitivă a băncii. De altfel, susține că acesta ar fi fost şi scopul pe care l-ar fi urmărit cei care, intenţionat, ar fi provocat falimentul Bancorex: AVAB a preluat imobile din zone exclusiviste din Bucureşti şi le-a dat pe nimic.
Întrebată dacă au fost reevaluate activele Bancorex, Carmina Mircea, șef serviciu creanțe al AAAS, nu are un răspuns: „Nu știu să vă răspund la această întrebare. Nu cred că trebuia s-o puneți. Vă rog s-o tăiați la montaj!”

1untruth
13-01-2022 la ora 2:10 am

2unbelievable

COMENTEAZA