Re-numirea si demiterea lui Manole Isarescu, ambele bazate pe greseli de politica monetara

12 martie 2018 • General

Isarescu, ce apare in dosarul CNSAS desconspirat in presa a fi semnat note informative drept Manole, este pensionar din iunie 2014 cand a si inceput sa incaseze cei peste 100 mii Euro prima de incasare (Curtea de Conturi a Romaniei condusa de Vacaroiu nu stia daca sa ii impute sau nu ca doar este pensionar).

Isarescu pentru a fi re-numit in functia de Guvernator BNR de catre majoritatea parlamentara (PSD) de la acea vreme a facut o serie de greseli de politica monetara si de credit in favoarea guvernantilor.

Pe scurt desi scriiturile angajatilor BNR afirmau explicit ca economia creste peste potential si exista presiuni inflationiste Isarescu a accentuat politica prociclica a BNR scazand si mai mult dobanzile si relaxand suplimentar creditarea.

Isarescu pentru a isi pastra sinecura desi pensionar, a actionat impotriva singurului obiectiv de performanta din statul BNR, stabilitatea preturilor.

In prezent pentru ca s-a dovedit slugarnic cu politicienii si a suprastimulat economia provocand deficite va fi demis. Poltica monetara si de credit prociclica se vede in cresterea economica excesiva bazata pe consum si in deficitul de cont curent (importuri mari pentru a satisface consumul).

Trajectoria este previzibila si asta este motivul pentru care este Isarescu timorat de scrisoarea de explicatii trimisa de Parlament.

Raspunsul corect economic il va trimite pe Isarescu in fata unei comisiii parlamentare si desigur ca in cazul lui Negritoiu de la ASF va fi demis.

Nu stim daca scrisoarea a intrebat si de aur. Poate intreaba noua conducere a Curtii de Conturi.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

0 Comentarii

COMENTEAZA