Ministerul de Finante a intrat in campanie electorala sau este brusc vigilent doar cu cazuri punctuale?

29 octombrie 2016 • General

Ministerul de Finante este singurul actionar la CEC Bank.

Banca Nationala a Romaniei supravegheaza CEC Bank inca de pe vreme in care CEC Bank “garanta” banii de la FNI, tot cu Mugur Isarescu.

Ministerul de Finante stie ca rezultatele de pe 2015 ale CEC Bank sunt negative si ca auditul facut de KPMG este unul cu rezerve.

Surprinzator nu a schitat nici un gest si nu a trimis nici o echipa de control dupa finalizarea auditului si a diferentelor de opinie.

Crede cineva ca problemele CEC Bank, condusa de Grazian Ghetea si supravegheata de Mugur Isarescu, sunt doar un credit de 3,2 milioane de euro acordat in 2008 si delincvent din 2011?

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

21 Comentarii

Radu
29-10-2016 la ora 6:39 am

Revolutia a inceput printre altele cu celebrul indemn , Mircea , fa-te ca lucrezi 🙂 Aveau si ei chef de un control ca la inundatii nu e treaba lor si o fi o tanti Doina si pe acolo 🙂

Radu
29-10-2016 la ora 6:43 am

Ca tot a venit vorba de auditari , ce mai face ASF ? Ca dosarele Astra zici ca au devenit dosarele X 🙂 Doamne fereste de un cutremur ca de RCA ne ferim singuri 🙂

Popov
29-10-2016 la ora 7:34 am

Asa “susține” CEC antreprenorii autohtoni 🙂

Radu
29-10-2016 la ora 10:40 am

Bonusuri nu s-au dat ? Sau erau incluse in creditele cu dedicatie ? 🙂 Intreb si eu 🙂

Radu
29-10-2016 la ora 10:52 am

Se pare ca SUA creste peste asteptari .Asta in pofida unor pareri ale unor specialisti BNR care vad o lume minunata cu dobanzi mici pe afara pt mult timp 🙂 Daca incep dobanzile sa o ia la deal pe afara coroborat cu pomenile populiste pe meleagurile mioritice s-ar putea sa dam iar de Taleb 🙂 Si nenea asta va incurca multa lume , inclusiv MF ,BNR ,etc 🙂 Dar nu-i nimic , FMI asteapta 🙂

Mihai
29-10-2016 la ora 12:28 pm

Terminați cu dezinformările!Cec Bank reprezinta o veritabila poveste de succes românească.
In 2008 și-a majorat capitalul cu 235 milioane euro iar conducera Cec a demarat un rebranding de peste 100 de milioane de euro!
Datorită implicării si expertizei domnului Grațian Ghetea rebrandingul a costat in final doar 50 de milioane de euro. Rezultatele sunt evidente.

Florin
29-10-2016 la ora 12:36 pm

Da, sub măreața cârmuire a d-lui Ghețea totul este perfect la CEC.

Exemplul de mai jos este, bineînțeles, “singular”:

“Cazul recent al CEC Bank din Zlatna. Cat poti sa furi si in Zlatna, vorba aia? Ei, uite ca poti!
mai jos aveti un raport facut la Agentia Zlatna de catre “internii CEC Bank”:
Citez dintr-un document intern, un fel de control la Agentia Zlatna a CEC Bank:
“• Fiecare vizita efectuata este diferita de cea precedenta si de fiecare data imi dau seama cate trebuie facute, ca lucrurile in CEC Bank sa mearga mai bine.
La agentia Zlatna am mai fost in 2007 si pe atunci ma declaram incantata de cum arata , dar cum agentia se afla la parterul unui bloc intre timp s-a spart o conducta si agentia a fost inundata , tavanul fals s-a ingalbenit iar spatiul de consiliere pentru clienti trebuie zugraviti. De aceea inca nu s-au fixat posterele pe peretii agentiei ci doar la intrare exista un stick cu logo-ul principal destul de mare incat se poate observa unitatea. Aici lucreaza doua college care sunt surori si care isi organizeaza foarte bine activitatea care pun mult suflet in felul cum arata agentia .
Dupa cum stiti azi s-a introdus un program nou pentru casierie pe lei si valuta si la prima ora a fost o mica incurcatura privitor la casele de circulatie si cele generale fiindaca cele de circulatie nu mai aveau sold precedent .Pana s-a rezolvat problema cu soldul, s-au facut munte ,,sapaturi’’ca totul sa reintre in normal.
Cam in aceiasi perioada am ajuns si eu la Zlatna, in jurul orei 11 si ceva cand agentia era plina iar la intrare se aflau 3 barbati in costume de piele,cu 3 motociclete.
Eu si colegul de asistenta retea am intrat dupa ghiseu si am asteptat sa vedem cine sunt cei trei client. Colega de la Zlatna a spus imediat ca sunt précis straini,lucru ce s-a confirmat cand au cerut sa faca un schimb valutar. Cum problema casei pe valuta nu era inca rezolvata, i-a indrumat sa mearga mai jos la alta banca. A iesit cu ei pana in strada si le-a explicat mai in engleza mai in romana ca exista o banca cam la 100 de metrii de acolo. Nedumerit unul dintre ei a ridicat privirea catre stick-ul de la intrare si a spus ,, dar aici este banca “. Pana la urma au scos o suma de bani de la ATM-ul agentiei si au plecat in mare graba”, se arata intr-un document intern al bancii.”

Sursa:
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-21254503-control-intern-bancile-din-moment-salariatii-isi-trag-zeci-mii-euro-din-conturile-clientilor.htm

Radu
29-10-2016 la ora 1:47 pm

Mihai ,
Spune si tu ca glumesti , pune un emoticon ceva sa nu te ia cineva in serios 🙂 Altfel ajungem apropo de rebrandingul CEC de la Hai acasa ! al lui Gil Dobrica la Du-te acasa ! 🙂

Radu
29-10-2016 la ora 2:02 pm

Vad ca dl Ghita face plangere premierului pt abuz in serviciu referitor la campania de cumparare a sculpturii lui Brancusi .Cica da 11 milioane euro pe ceva ce nu poate parasi tara 🙂 Acum 100 milioane de euro rebranding sau 50 cum zice Mihai , pt CEC in vremuri de criza cand lumea e speriata si stie oricum ca CEC e banca statului si e sigura pt depozite si o poate folosi statul si la credite pt economie avantajoase , nu or fi prea mult ? Statul stie prea putine din ce e in curtea lui ,culmea .Faza celebra e cea a ministrului muncii care nu stia cati bugetari sunt si ce salarii au si aflam acum de la dl Ghita ca exista Revisal doar pt privati iar la stat nu avem o baza de date centralizata cu salariatii.Parca sunt state in stat .Si ne mai miram ca zburda coruptia.

Radu
29-10-2016 la ora 2:17 pm

Ministrul Voiculescu spunea ca sectia de arsi de la Floreasca e de fapt dotata pt tratamente anti imbatrinire .Totul in ograda statului .Si ne mai miram ca si prin alte institutii avem lipsa de control .Pai daca in spitale e asa , cat anti aging s-o mai face pe milioane de euro prin alte parti . Noroc ca pe unii-i mai ajuta DNA sa imbatraneasca ca ar fi vesnici 🙂

dreptate si fratie
29-10-2016 la ora 2:25 pm

Lucian hai sa fim sinceri . Tb sa postezi toata afacerea asa cum a prezentat-o Valer Marian nu sa o trunchezi.Daca acum vrei la CEC grabeste-te ca dupa alegeri nu te mai poti baza pe PNL ca va fi marele loooosssser. Iar la BNR sau EXIM ai văzut ca nu ai nicio sansa. KUBI si GUVI sunt acolo

Radu
29-10-2016 la ora 2:33 pm

http://adevarul.ro/locale/targu-jiu/brancusi-falsificat-cec-dragul-publicitatii-1_54240d0f0d133766a86b8675/index.html
Mda , expertiza, rebranding, profesionalism .Si ieftin,zic 🙂 Avea o vorba marele Brancusi aia care incepe cu v-am lasat ….

Mihai
29-10-2016 la ora 2:40 pm

Totusi Cec are 8% cota de piata, in 2008 a plecat de la 3%. Eu zic ca Ghetea are si el meritele lui.

@dreptat si frăție
29-10-2016 la ora 3:19 pm

Ca sa fiți siguri mai bine aduceți o garnitura de ortaci sa ii arătați lui Isar cine e jupânul pe tarla.

AristotelCostel
29-10-2016 la ora 5:08 pm

@Mihai
CEC a refinanțat catastrofele altora. Oprescu de la Alpha alerga după cotă de piață în 2008. Să ne spui acum dacă vezi legătura cu creșterea cotei de piață a CEC-ului din 2008 până în prezent. :)))))))))))))))))))))))

AristotelCostel
29-10-2016 la ora 5:09 pm

Ghețea a fost la Alpha. Indubitabil are și el meritele lui.

AristotelCostel
30-10-2016 la ora 7:03 am

Postacii nu lucrează în weekend și mă simt neprovocat.
Cota de piață a Alpha Bank a săzut din 2009 până în prezent.
Ce face procuratura securistă? A mai luat vreun naș de tren mită 3 lei? La cât se încadrează? La 5-7 ani?

Radu
30-10-2016 la ora 8:20 am

Aristotel,
Toate bancile grecesti au scazut se stie din ce motive iar banii au migrat catre cele considerate mai sigure.Cea mai sigura normal ca era CEC 🙂 Desigur ca este meritul conducerii CEC pt asta 🙂 Trecand peste toate astea bine naiba ca am ramas macar cu o banca de stat. Se putea si mai rau 🙂

Lucian Isar
30-10-2016 la ora 10:41 am

Ca insider pe acest subiect inclin spre ce sugereaza Aristotel
CEC Bank a gustat fix din selectia adversa, desigur nu fara stimulente

Idm
12-11-2016 la ora 3:22 pm

Cec si alte banci mici au pierdut mult pe piata interbancara. Acolo sa se uite auditul. Bancile mari si bnr prin spravegherea laxa precum si prin atacuri declarative..cum ca bancile mici vor disparea…si mai mult la cec si prin non combatul lui gratian.
Cec s.a imprumutat valuta f mult p piata interbancara la costuri f mari la banci mari speculante din gruputi straine.

3importance
12-01-2022 la ora 10:31 pm

2unapproachable

COMENTEAZA