Manipularea Robor: Isarescu raspunde pentru procurori

26 februarie 2019 • General


Imbogatirea fara justa cauza a lui Isarescu pe spatele romanilor cu credite in lei este evidenta.

Fapta: Robor este manipulat de catre Isarescu. Ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat. Detalii de culoare urmeaza.

Beneficiu personal direct: Din Manipularea Robor Isarescu castiga direct prin fondul aflat la dispozitia CA BNR (121 milioane de lei incepand cu 2009) si prin bonusul de performanta acordat acolitilor (100 milioane de lei incepand cu 2009).

Beneficiu personal indirect: Din Manipularea Robor Isarescu castiga indirect prin achizitia de vin de catre bancile comerciale cu eticheta personalizata (e.g. viticultura cu 60% marja de profit in 2010), multiple cadouri precum si prin interventii pentru credite si restructurari care se finalizeaza cu pierdere pentru bancile respective.

Prejudiciul produs persoanelor fizice si firmelor: Soldul creditelor în lei a ajuns la finele lunii decembrie 2018 la 165,6 miliarde Ron.

La 1 punct procentual manipulat in sus de catre Isarescu, la nivelul unui an populatia si firmele platesc in plus in moneda nationala la un curs euro leu de 4.7 peste 350 milioane euro. Suma castigata nu este distribuita uniform.

Robor-ul la 3 luni a sarit fara trazactii ci doar din cotatii de la 0,69% in August 2017 la un maxim local de 3,59%.

E usor de vazut din ce suma se poate cinsti Isarescu pentru Manipularea Robor.

Isarescu in fata procurorilor, la deruta, se apara pe 2 linii. Atat au produs cei din anturajul lui Isarescu si pe acestea doresc sa conduca logica procurorilor.

Prima este aceea ca manipularea Robor chiar daca o face Isarescu prin interpusi si fara aprobarea CA BNR, nu are explicit un articol de lege fiind operata pe o piata nereglementata (asta doar in imaginariumul lui Isarescu, BNR avand si departament cu numele asta).

A doua fundatura aruncata la deruta este aceea cu faimosul articol 25 din Statutul BNR, ce ii ofera lui Isarescu imunitate civila si penala pentru supravegherea bancara. Adica pentru Bancorex, pentru Banca Transilvania, pentru Banca Comerciala Feroviara etc.

Problema lui Isarescu apare nu doar ca amenintarile lui Cinteza de la Supraveghere si a lui Serban Matei de la Piete, nu erau aprobate in CA BNR, adica erau facute pe persoana fizica. Amenintarile cu pierderea locului de munca pentru a manipula Robor, in sus sau In jos dupa voie, nu intra in sfera supravegherii bancare iar beneficiile personale ale celor care ordona si implementeaza manipularea sunt evidente.

Isarescu fuge in disperare de procurori pentru Manipularea Robor!

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

Da ...
26-02-2019 la ora 2:24 pm

Nu ai cum să taci când spiridușii fac flic flacuri. Deși mi-am propus sa tac ….

Da ...
26-02-2019 la ora 3:03 pm

Cum adică? Un departament din BNR, se ocupă să dea drept la replică Domnului Lucian Isar ? Pai cred că melodia specială pentru voi ar fi “nu mi-e frica de Bau Bau “.

MARIUS
20-03-2019 la ora 8:03 am

Oricum BNR cu un guvernator de 29 ani la conducere, isi face menedrele cum vrea.
Nu se poate , sa fi o perioada asa de luna guvernator a unei banci centrale , ca ti-o iei in cap , ca si banca ta propire.
Interese ca unele banci sa dispara din piata au apartinut BNR, si asta nu vor sa recunoasca.
Sunt foarte multi ”specialisti” in BNR care joaca cum spune guvernatorul lor, chiar daca ei nu au o experienta intr-o banca comerciala sa vada intradevar cum se desfasoara activitatea unei banci comercile, ca dupa aceea sa stie cum sa ia masuri in cazul in care o banca comerciala are probleme.
Multi ”specialisti ” din BNR stiu doar teorie si asta invatata pe de rost si practica nimic, nici macar nu au studiile de specialitate pentru ocuparea posturilor in BNR, dar in schimb au pile in BNR si asta e tot ce e importat pentru ei.
Nu e posibil ca o persoana asa zis purtator de cuvant , care ar fi trebuit sa iese de mult la pensie, iese in media , de parca in BNR nu sunt alti specialisti care ar putea sa o faca profesionist si nu asa cum o face ”tinerelul ” asta uitat de el in BNR in loc sa iese la pensie.
Modul de supraveghere al bancilor comerciale lasa de dorit precum si modul de avizare a unor conducatori de banci comerciale de catre ”specialisti” din BNR si asta face de fapt ce se intampla in sistemul bancar romanesc in prezent.Vezi FIRST BANK , care nici nu a venit bine acest fond de investitii si face prapad in piata bncara romaneasca si mai mult vor sa achizitioneze si alte banci comerciale , care la randul lor vor urma acelasi demers ca si FIRST BANK.
Ar trebui verificata de catre o institutie abilitata , dar nu stiu care ar putea fi aceasta, modul cum s-au fcut angajarile in BNR, si daca cei care au fost admisi pe anumite posturi au studiile de specialitate necesare , pentru a nu continua aceasta mizerie inceputa de ceva vreme.
Cred ca odata cu schimbarea CA al BNR si al guvernatorului sa fie luate masuri corecte de revizuire a personalului BNR care este foarte stufos si multi nu au ce cauta acolo, pentru ca nici nu au pregatirea necesara.
S-a creat asa o faima cat de specialisti sunt cei din BNR si ce solutii bune iau ei, si cat de bine au mentinut ei politica monetara , ca nimeni nu se poate atinde de aceasta institutie.
Sa nu uitam ca actionariatul unor IFN-uri , este a unor fost angajat din BNR, si aceasta s-ar putea verificata foarte usor.
Sa nu uitam ce au facut aceste IFN-uri in piata finaciar – bancara din Romania si tot cu acordul BNR-ului .
NU spun, ca nu are specialisti foarte buni BNR, dar cei mai multi sunt ”fosrte specialisti” de nu ii lasa pe specialisti sa isi faca treaba bine.
Mult mai multe am de spus , dar voi reveni ….

1descriptions
12-01-2022 la ora 11:16 pm

1salvation

COMENTEAZA