Isarescu e necinstit in Parlamentul Romaniei? Proba in stenograme si in prezentarile BNR

11 septembrie 2016 • General

Declaratiile necinstite ale lui Isarescu in legatura cu veniturile sunt de data recenta.

Declaratiile necinstite ale lui Isarescu legate de politica monetara si de credit si situatia economica a Romaniei, au o traditie lunga.

Un exemplu simplu dovedeste ca Isarescu era necinstit in prezentarea din Parlamentul Romaniei din 14 Octombrie 2008. Proba este reprezentata de Slideul 35 din prezentarea Lichiditatea din sistemul bancar, de Dorina Antohi, Director Adjunct Directia Politica Monetara si Modelare Macroeconomica, BNR. Aceasta prezentare a fost sustiuta la BNR pe 18 mai 2010 in cadrul editiei a treia a Colocviilor de politica monetara. (Imaginea se vede in stanga sus in versiunea desktop).

Ca si trivia in timp ce Isarescu dezinforma Parlamentul Romaniei, leul avea cautare fiind imprumutat la dobanzi de 1000% ( o mie la suta pentru o zi) in tranzactii de swap.

In 14.10.2008 Isarescu a sustinut un discurs in Parlamentul Romaniei in care spunea:

” Prin lege suntem deci obligaţi, dacă apare vreo problemă de lichiditate în sistem (nu de solvabilitate), să asigurăm lichiditatea necesară şi, cu această ocazie, explic şi de ce nu a trebuit să luăm măsurile pe care ţările occidentale le-au anunţat.”

” Deci, noi nu vom face nimic altceva decât să aplicăm legea dacă va apărea o lipsă de lichiditate. …Trebuie să recunosc că resimţim unele efecte, dar acestea nu sunt fundamentale şi, cum vă spuneam, nu sunt probleme de lichiditate. …Aşa cum s-a observat, dobânzile au crescut cu mult peste nivelul dobânzii de politică monetară, cu toate că, paradoxal, exista exces de lichiditate la nivelul întregului sistem…Banca Naţională este gata să le sprijine cu injecţii de lichiditate; avem instrumentele necesare pentru acest lucru, pe unele le-am pus în funcţiune, pe altele le avem pregătite pentru a intra în funcţiune.”

In Slideul 35 din prezentarea Lichiditatea din sistemul bancar, de Dorina Antohi, Director Adjunct Directia Politica Monetara si Modelare Macroeconomica, BNR se vede clar cum deficitul de lichiditate (partea grena din partea de sus a coloanelor) debuteaza in octombrie 2008 si se mentine pana in februarie 2010 (seria se termina in aprilie 2010).

Dezinfomarea lui Isarescu in Parlamentul lui Isarescu o fi o obisnuita?

Stenogramele referitoare la Bancorex si CEC-FNI demonstreaza obisnuita.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

12 Comentarii

ek
11-09-2016 la ora 4:53 pm

domne ce liniște e azi! baieti nu aveti scriptul aprobat pt postări?! am uitat! duminica BNR-ul nu lucrează 🙂

Unul
12-09-2016 la ora 4:33 am

@ek
Mai face si lumea pauze, nu poate sa munceasca non-stop ca d-l Isar. Se vede ca e un om dedicat trup si suflet unei cauze, nu renunta niciodata. E ca in Terminator: “I’ll be back!”.
Unii, altii, mai stau cu familia in weekend, au grija de copil, mai vad un film etc. dar nu si d-l Isar. Asa cum urmarim noi serialele la tv dansul urmareste prezentarile in parlament ale bnr-ului, face scheme logice, tabele cu legaturi, culege date din toate sursele, le coroboreaza, ii da eroare si sare fericit: “Evrika! Am gasit subiect si pentru astazi!” Cat de tare poate sa fie!
Dupa ce epuizeaza toate subiectele (macro)economice va trece sa-l urmareasca pe Isarescu ca un paparazzo, pe unde merge, cu cine se intalneste, cu cine se pupa si o sa puna poze aici. Va fi beton! Atunci cred ca ii voi urmari postarile si in weekend, va fi ca o telenovela.

ek
12-09-2016 la ora 5:49 am

E bine ca in 27 de ani cineva provoacă dureri de cap.

Dan Pop
12-09-2016 la ora 6:30 am

La cati bani are a uitat ca are un credit de la Volksbank, nu se poate spune ca e necinstit, doar a omis.
http://www.economica.net/mobile/iesire-curioasa-a-sefului-bnr–isarescu-a-uitat-ca-a-luat-casa-cu-credit-de-la-volksbank_95736.html

Deliu
12-09-2016 la ora 6:55 am

Suparare mare ca BNR nu le-a dat lichiditate sa le iasa atacul pe leu. Dar si coordonare Isar Citu Piperea toti brusc si simultan preocupati de lichiditatea din oct.2008.Desigur pip se pricepe la d astea cum ma pricep eu la popie dar na…

ek
12-09-2016 la ora 7:02 am

@deliu
suna periculos, please tell us more.

Florin Citu
12-09-2016 la ora 7:37 am

@Deliu bine ca prostia mascata de ignoranta nu doare. daca ti-ai intreba sefii ai afla ca ingrijorarea despre lichiditate a fost exprimata inca din acele momente. In sedinte cu domnii Cinteza, sau Dijamarescu, Tariceanu +Vladescu + Croitoru +Lazea + Chidesciuc si Daniel Daianu, sau in prezentarea mea de la BNR din martie 2012, si in multe alte opinii scrise pe blog sau in studiul empiric despre mitul atacului speculativ. Lucian vad ca tolereaza prostia mascata de ignoranta dar eu nu. Asa ca ai face mai bine sa nu ma mentionezi cand vomiti astfel de tampenii. Daca vrei sa discutam despre macro , politica monetara, etc cu mare placere.

Lucian Isar
12-09-2016 la ora 11:32 am

Foarte interesant ce spune avatarul Deliu.

Merita aprofundata tema

Mitic
13-09-2016 la ora 5:37 am

Isărescu era singurul profesionis din țara asta care era apreciat, liberalii care nu au fost capabili de nimic îl terfelesc acum și pe el. Nimic de votat pentru decembrie, dintre hoți și proști, alegeți să stați acasă!

Lucian
13-09-2016 la ora 5:56 am

Graficul este usor de inteles?

Gabriel
13-09-2016 la ora 4:05 pm

Este evident ca Isarescu in calitate de sef l unei institutii de stat nu mai reprezinta interesele statului si ale romanilor. Niciodata Parlamnetul nu a facut o analiza serioasa a activitatii BNR , iar Curtea de Conturi si ANAF nu si-au facut treaba fata de aceasta intitutie a statului , Isarescu declansand actiuni de intimidare la fiecare control ce se anunta mai serios.
Relatia lui Isarescu cu Mihai Tanasescu este de notorietate , iar dosarul de coruptie al lui Tanasescu s-a lasat in asteptare ,poate se prescriu faptele.

COMENTEAZA