Isarescu, declaratiile pe mai multe voci si nevoia lui de recesiune in Romania

28 noiembrie 2016 • General

Isarescu are nevoie de o criza in Romania.

Fara sa declanseze o criza artificiala Isarescu va fi nevoit in viitorul apropiat sa comunice transparent.

Transparenta nu face decat sa confirme necinstea declaratiilor lui Isarescu, exact ca in cazul veniturilor personale. Necinstea lui Isarescu a fost probata de transparenta comunicarii ANI.

In trecut Isarescu producea probleme politicienilor si ii chema la negocieri prin manipularea cursului de schimb (cea mai eficienta si rapida metoda de presiune) si prin cresterea brusca a dobanzilor.

Un al treilea canal este legat de manipularea economiei prin declaratiile oficialilor BNR.

Oficiali BNR au previzionat cursul de schimb ba la 2,9 lei pentru un euro ba la 6 lei pentru un euro dupa cum erau nevoile de manipulare ale momentului.

Isarescu comunica pe mai multe voci.

Isarescu comunica in principal prin 3 consilieri si 2 directori.

Desi se prezinta si sunt preluati de media ca angajati BNR, acestia precizeaza ca vorbesc in nume personal. Asta le permite ba sa anunte iminenta recesiunii in Romania ba sa o nege, ba sa ceara impozite mai mari ba sa se dea libertarieni, ba sa ceara taierea salariilor ba sa spuna ca nu e cea mai potrivita masura.

Practic prin numerosii angajati Isarescu testeaza opinia publica baleind intregul spectru de pareri economice. Cineva spune ca va creste, un altul ca va scadea. Cineva spune ca va fi negru, un altul ca va fi alb.

Economia reactioneaza la comunicarea BNR.

Nu e vina economiei ca Isarescu se amuza cu declaratii necinstite.

Numerosi antreprenori au investit in extinderea activitatii in 2008 pentru ca l-au crezut pe Isarescu ca economia va creste cu 5% pe an in urmatorii 7 ani.

Numerosi antreprenori acum se gandesc sa isi diminueze activitatea pentru ca angajati BNR anunta recesiune in 2017. Au mai anuntat si in 2016 si nu au nimerit dar diminuarea activitatii investitionale pune presiune pe economie si risca sa devina o profetie ajutata sa se implineasca.

Isarescu incearca sa provoace o criza utilizand toate parghiile pe care le detine, doar doar va scapa de transparentizarea deciziilor sale.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

6 Comentarii

Radu
28-11-2016 la ora 7:11 am

2,9 si 6 , deci media e corecta 🙂 asta daca nu trimitem leul dupa lira turceasca 🙂 adica depreciere ,dobanzi mari , distractie maxima pt ca Turcia are totusi economie puternica si poate evita recesiunea pe cand noi mai greu.

Radu
28-11-2016 la ora 7:23 am

Eu zic ca in afara de bugetari si de marii comercianti putini au iesit din recesiune chiar daca pe hartie avem crestere economica.Si vine Trump … incertitudine , dobanzi mai mari asa ca mari investitii nu prea vad in viitorul apropiat.Asta cu alb si negru e veche la BNR .Sa ne amintim cum a permis 70% grad de indatorare in valuta cand se plangeau de supraincalzirea economiei , sau cand spuneau pariati pe leu in timp ce acesta se deprecia , etc.Morala e una singura expusa de guvernator intr-o conferinta : daca intelegeti ceva din ce spun inseamna ca nu m-am exprimat bine 🙂 Poate ca acum evita sa mai apara asa des cu astfel de discursuri pline de alb si negru dar puncteaza si albul si negrul prin ceea ce spun altii de pe acolo.In felul asta e acoperit la orice varianta 🙂

lucian Isar
28-11-2016 la ora 7:54 am

Exact asta este “strategia” pentru a fi mai greu de administrat probatoriul.

Va sustine ca vorbeau niste cetateni care din intimplare erau angajati la BNR.

Radu
28-11-2016 la ora 8:32 am

Trebuie oricum sa avem o mare doza de intelegere 🙂 Dupa articolul dl Croitoru cu previziuni alarmiste citim in presa ca dl Daianu il contrazice , iar azi citim ca totusi si dl Daianu zice ca recesiunea e dupa colt 🙂 Daca nu poti sa-i convingi ameteste-i 🙂 Si atunci cum naiba sa mai vina investitorii aia multi din programele unor partide ?

Lucian Isar
28-11-2016 la ora 9:14 am

Exista si strategii la care inca nu au acces corifeii din BNR

[…] Isarescu, declaratiile pe mai multe voci si nevoia lui de recesiune in Romania […]

COMENTEAZA