DIICOT sau supravegherea BNR?

15 iunie 2016 • General

Stirile din ultima perioada nu doar ca au capacitatea sa se repete dar sugereaza faptul ca unde supravegherea BNR se preface ca Nu vede or ca Nu intelege, se pricep instantele si DIICOT.

Ultima stire este aceasta http://m.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/BCR+investigata+pentru+spalare+de+bani

Situatia descrisa sumar nu este unica in piata bancara românească. Bancile au inregistrat o sumedenie de pierderi, unele voite si provocate, pe proiectele de real estate. Aceste pierderi au fost apoi acoperite prin practici si clauze abuzive, de la clientii persoane fizice.

Dimensiunea pierderilor punctuale face ca supravegherea BNR sa nu aiba cum sa evite sa observe o astfel de pierdere. Daca nu a facut-o la timp, este timpul pentru DIICOT.

In mare jocul este simplu: supraevaluarea activului/proiectului, supradimensionarea creditului, incident de plata, vanzarea in pierdere a proiectului/activului, preluarea acestuia pe alt vehicul, exit in profit pentru veriga finala.

Desigur pierderea este absorbita de banca. Supravegherea BNR vegheaza ca si in cazul Bancorex …

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

Turturescu
15-06-2016 la ora 11:19 am

se pare ca si la DIICOT exista “lipsa de educație financiară”.
Nicu ar spune: “Supravegherea din BNR nu are treaba cu spălarea banilor din sistemul bancar, se ocupa cu alte chestiuni tehnice complicate a căror înțelegere necesita educație financiară”.

COMENTEAZA