Cum saboteaza Isarescu viitoarele restructurari de credite

12 iunie 2018 • General

Unul din motivele pentru care recesiunea din 2009 a fost atat de adanca comparativ cu avantul din anii precedenti (minus 7.1% versus plus 7.8%) a fost legata de normele de creditare BNR care nu permiteau restructurari si refinantari de credite in aceleasi conditii ca cele din alte tari europene.

Blocarea creditarii pe 4 noiembrie 2008 de catre Isarescu si imposibilitatea restructurarii si refinantarii creditelor pana in 2011 au stat la baza crizei din Romania.

Isarescu incearca sa provoace o noua recesiune in Romania.

Dupa cresterea dobanzilor Manole Isarescu vine cu blocarea creditarii si sabotarea restructurarii creditelor delincvente, exact ca in 2008.

Este simplu de inteles ca un client care are probleme de rambursare dupa ce s-a imprumutat cu un grad de indatorare de 70% nu se mai poate refinanta cand gradul de indatorare nou introdus va fi sub 50%.

Link aici

http://m.zf.ro/banci-si-asigurari/pregateste-ceva-bnr-discutat-unii-sefi-banci-intentia-limita-gradul-indatorare-populatiei-bancherii-spun-analizeaza-ministrul-finantelor-cere-banci-relaxeze-foarte-mult-conditiile-finantare-mediul-17250856

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

6 Comentarii

[…] altfel? Istoria ne arata rolul major jucat de SUA, dupa Razboi, in asigurarea stabilitatii politice si economice a Occidentului european. Si, desigur, in apararea Europei de Vest in fata pericolului […]

Motanul Incaltat
12-06-2018 la ora 4:29 pm

Domnule Isar, sa inteleg ca Dvs. considerati ca in Romania, la ora actuala, sunt indeplinite conditiile pentru ca economia sa intre in recesiune? Sau va referiti unilateral la posibilitatea inducerii (artificiale) a unei crize economice in Romania, prin afirmatia: “Isarescu incearca sa provoace o noua recesiune in Romania”.

Articolul din ZF spune: “BNR are în vedere limitarea gra­du­lui de îndatorare al populaţiei la un ni­vel mult mai scăzut, după modelul de pla­fonare practicat înainte de 2007, când Ro­­mânia nu aderase la UE.”. Da, dar s-au marit si salariile, s-a marit substantial salariul minim. Daca in astfel de conditii creste gradul de indatorare al populatiei, deci o crestere semnificativa a creditelor neperformante, s-ar putea sa apara o serioasa problema financiara, nu?

De ce ar proceda Isarescu asa? Cui foloseste? E fortat sa procedeze asa? Nu e alta cale sau poate calea restructurarii si/sau refinantarii creditelor nu i se pare viabila, cel putin in cazul Romaniei…? Ca Dvs,. vorbiti despre “restructurari si refinantari de credite in aceleasi conditii ca cele din alte tari europene”, dar “alte tari europene” au o economie dezvoltata, mare, fata de Romania, deci conditiile sunt diferite.

Lucian Isar
18-06-2018 la ora 6:56 pm

Ma refer la instrumentele utilizate de Manole Isarescu pentru a provoca o criza indiferent unde se afla economia in ciclul economic

Ii foloseste chiar lui personal. Asa l-a pacalit pe Basescu in 2008 sa ii prelungeasca mandatul care ajungea la final in 2009.

Qwerty
24-07-2018 la ora 7:16 pm

Lucica, elucubratii etilice sau doar elucubratii!?! Cat mai postezi pe aici ca a obosit si lumea de toata nebunia ta obsesiva cu isarescu, nici nu mai comenteaza, si apoi,nu te ai plictisit deloc? Nu ai copii de crescut, ceva de facut? Ah, si inca ceva nu sunt troolll, asa cum iti place sa reactionezi cand nu mai ai replici in maneca!

asansör kartı
25-07-2018 la ora 10:36 am

Ma refer la instrumentele utilizate de Manole Isarescu pentru a provoca o criza indiferent unde se afla economia in ciclul economic

2encouraging
12-01-2022 la ora 10:44 pm

3logging

COMENTEAZA