Cu ochii pe nationalizarea a “doar” 65% din suma acumulata pentru pensii private

19 aprilie 2017 • General

PSD a raspuns probabil corect si iritat, in sensul in care nu doreste nationalizarea a 100% (circa 7 miliarde de euro) din suma administrata in sistem privat ci “doar” aproximativ 65%din suma.

Atat este plasat, conform restrictiilor prudentiale impuse de ASF, in titluri de stat.

Nu se pune problema ca nu ar vrea PSD si restul sumei doar ca exista o sumedenie de complicatii in cazul in care nationalizeaza si partea din portofoliu investita in actiuni. Inca se gandesc daca se baga in partea aflata in depozite bancare.

Poate ca in nota de funamentare a nationalizarii corifeii PSD sugereaza ca plaseaza actiunile obtinute prin nationalizare in Fondul Suveran. Uite o idee pentru deblocarea fundamentarii.

Pana in toamna este timp sa reincerce nationalizarea pensiilor administrate privat.

Bani de PNDL, presiune marginal redusa pe deficit, “justitie” sociala, subiect de presa … O simpla nationalizare si atat de multe lucruri bune, desigur subintelese din programul de guvernare PSD.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

6 Comentarii

ffwd
20-04-2017 la ora 7:23 pm

“Nu este vorba de o nationalizare. Populația trebuie sa înțeleagă foarte bine ce am făcut. In realitate am transferat fondurile publice către cetățenii Romaniei.”
Liviu Dragnea – 01.10.2017

[…] domnule Grindeanu, daca toate sunt bune si frumoase inseamna ca sistemul actual e unul cat se poate de bun. Spre exemplu, […]

[…] este ca NU putem fi multumiti de prestatia acestui Guvern Dragnea-Grindeanu si ne punem intrebarea: ce se intampla in PSD? Intrucat […]

radu
25-04-2017 la ora 6:49 am

Mai conteaza ? Partea din pilonul 2 tinuta in titluri de stat va pierde din valoare daca dobanzile cresc ceea ce este foarte probabil.Probabil PSD se gandeste sa scuteasca contribuabilii de aceasta pierdere 🙂 Problema e ca daca nu se opresc ajungem iar la inflatie cu 2 cifre ca in anii de glorie si somaj cat cuprinde .Acum sunt pe val pt ca inca e binisor si intern si extern dar dupa cum stim dezechilibrele se razbuna brusc la un moment dat .Sa speram ca momentul ala e indepartat desi cu veselia consumului din import si cu cresterea excesiva a unor salarii nu cred ca trebuie mai mult de vreo 3 ani sa revenim la vremurile de criza .Daca mai pierdem cateva milioane de romani care emigreaza pt un trai mai bun cred ca bugetari vor mai lua jumatate de norma si la privat din lipsa de personal 🙂 iar cursul va zbura spre zari albastre 🙂

Radu
25-04-2017 la ora 6:58 am

Europa cu 2 viteze , multinationalele nenorocite , mancarea proasta adusa din UE etc , tot discursul asta merge spre rupere de UE. Iar in UE avem cam acelasi lucru adica extremisti care vor sa inchida granite , sa nu mai accepte imigranti care sa le ia locurile de munca , sa nu mai vina hoti din tari estice, etc. Nu stiu ce va aduce viitorul dar dupa Brexit si Trump in SUA e foarte probabil sa ajungem la o Europa faramitata iar noi sa ramanem fara niciun reper de integrare.Atunci sa vezi pomeni , deficite , inflatii si somaj ca in anii 90. Vom ajunge oare iar la marci si dolari la saltea si aur 🙂 ?

2bestowal
13-01-2022 la ora 1:53 am

3nominations

COMENTEAZA