Cate sticle de vin rosu Isarescu intra in diferenta Robid-Robor? 7 587 369 la pret de MegaImage

8 ianuarie 2019 • General

Ca sa avem imaginea raptului trebuie sa utilizam comparabile.

Diferenta dintre dobanda Robor 3 luni si Robid 3 luni este platita de toti cei care au credite In lei, persoane fizice sau companii. Indiferent cat consideram nivelul normal al dobanzii in piata libera, acest spread imens, e de la nasul mare Manole Isarescu ca sa mearga darul.

Momentan bancile, piata libera independenta si deloc supusa presiunilor de catre Isarescu Manole, coteaza artificial Robid 3 luni 2,61% si Robor 3 luni 2,94%.

Aceasta labartare artificiala de 0,33% (mult peste cat se coteaza libid-libor, euribid-euribor) este platita de toti cei care au credite In lei desi cotatia este valabila intre banci, timp de 15 minute in jurul orei 11, doar pentru suma de 5 milioane de lei doar de la cele 10 banci participante (Adica maxim ce poti lua sau plasa la dobanzile astea daca lucreaza toate bancile sunt 45 milioane lei, adica 10 milioane de euro de toti).

Soldul creditului neguvernamental denominat în lei a depasit 150 miliarde lei (componenta populației depasind 89 miliarde lei).

Aplicand cei 0,33% de la Isarescu la soldul creditului neguvernamental obtinem un scalpat de 495,000,000 lei, doar din spread indiferent cat este nivelul dobanzii.

La un pret la Mega Image de 65,24 lei sticla rezulta 7 587 369 de sticle de vin rosu Isarescu ramase pe masa. Ca paranteza Isarescu a bagat vinul in MegaImage dupa scandalul cu bancile care cumparau direct vin cu eticheta personalizata doar doar treceau creditele cu vederea si Isarescu suna mai rar pentru interventii.

Bancile au buget de protocol in fiecare an pentru Isarescu.

Daca doar din spreadul Robid-Robor ramane pe masa de peste 7 milioane de sticle de vin, cam cat sa fie cadoriseala?

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

pas cu pas
09-01-2019 la ora 8:15 am

– Serios pericol de raspandire a unor boli grave in randul personalului bancar . / ziarul Bursa -18 decembrie 2018. Vinul o fi cauza ? “NU NE ASTEPTAM LA ACEASTA BAZACONIE “. Ei dar ce? Deviza lor -Adopta si tu stilul de viata Swingers! Nu este despre sex , ci despre oameni si relatiile lor.

COMENTEAZA