BNR “ajuta” bancile sa se apere in fata Consiliului Concurentei

11 mai 2016 • General

Consiliul Concurentei, conform declaratiei lor, se uita la cresterea coordonata a avansului la creditele ipotecare.

Stim deja inca in timpul dezbaterii publice si a celei parlamentare campania media si presiunea de lobby a fost coordonata cu participarea diferitilor reprezentanti ai BNR.

Spatiul de promovare, lipsa de promovare a subiectului pe anumiti vectori de comunicare (in functie de etapa proiectului) a fost platit prin suplimentarea si concentrarea bugetului de marketing a unor banci. Nici pana acum (la cateva luni de la momentul depunerii) o interpelare parlamentara privind cheltuielile de promovare a CEC Bank nu a primit raspuns, sub pretextul secretului bancar (de parca chermezele unei institutii de stat ar fi secret).

Justificarea in fata Consiliului Concurentei din ce apare in presa este aceea ca bancile nu au raspuns la indemnul BNR, ca bancile nu au implementat ceea ce a anuntat anterior BNR ca or sa faca, ca bancile nu au discutat pe subiect si pe modul de actiune in timpul si dupa promulgarea legii ci este o reactie “economica” la o lege pe care bancile o considera incorecta (desi legea a preluat mare parte din amendamentele cu care a venit intr-un tarziu BNR).

Ca sa ofere inca un argument (desi nu e clar in ce directie va lucra acest argument) in conturarea apararii de catre banci, BNR anunta inasprirea conditiilor de creditare.

Link aici:

http://m.capital.ro/bnr-inrautateste-conditiile-de-acordare-a-creditelor-romanii-vor-putea-imprumuta-mai-putini-bani.html

Este foarte interesanta forma de exprimare a supararii BNR pe toti cetatenii Romaniei in conditiile in care nimeni nu cere unei banci sa dea un credit de 3 milioane de euro in 24 de ore, sa finanteze o fabrica de marmelada doar pe baza unui telefon, sa finanteze pe documente false sau sa creeze o retea care sa permita evaluarea aiuritoare a bunurilor.

Fara descarcare pe clientii persoane fizice, bancile ca sa supravietuiasca trebuie sa propuna un model de afaceri sustenabil si nu doar unul bazat pe raspunsul la telefoane si relatia simbiotica cu supraveghetorul.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

1ephesians
13-01-2022 la ora 2:09 am

1holocaust

COMENTEAZA