250 mii euro ” echitabil si durabil” pentru un refugiat?

4 mai 2016 • General

Intr-o stire menita sa demonstreze ca cei care completeaza rapoarte despre Romania stau mai mult cu ochii la lobbisti decat la strategizarile emanate de Comisia Europeana, aflam ca o taxa de solidaritate de pana la 250 mii de euro pe cap de refugiat are caracter “echitabil si durabil”.

Nu produce nimanui o disonanta cognitiva cand compara raportul de zilele trecute referitoare la Romania in care se sustinea ca sporirea salariului minim reprezinta un risc major?

Salariul minim in Romania se afla la circa 278 de euro pe luna. 250 mii euro inseamna circa 75 de ani de plata pentru unul din romanii incadrati cu salariul minim. Adica aproape 40% din populatia declarata ca angajata.

O secventa din stire ”

Cotidianul francez Le Monde scria miercuri dimineata, inainte de prezentarea planului Comisiei Europene, ca, pe langa discutiile aprinse privind liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii turci, planul Comisiei Europene ar mai propune o alta masura controversata: statele membre care se opun primirii de migranti pe teritoriul lor ar putea plati un “impozit de solidaritate” pentru fiecare refugiat refuzat. Cuantumul pentru acest impozit nu a fost inca stabilit, insa s-a luat in discutie o valoare de “pana la 250.000 de euro” pentru fiecare refugiat refuzat. ”

Stirea aici:

http://m.hotnews.ro/stire/20973797

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

3erstwhile
13-01-2022 la ora 2:07 am

1saddled

COMENTEAZA