Trezoreria Finantelor a progresat intr-un an cat in 3, “switch” pentru a continua progresul

23 august 2013 • Banking at Large

Trezoreria Ministerului de Finante s-a descurcat foarte bine in ultimul an progresand cam cat a facut-o in cei 3 ani anteriori.

Printre realizari as mentiona lungirea scadentelor atat in moneda locala cat si in valuta, prezente multiple pe piete si un dialog constant, scaderea dobanzii la care se imprumuta astfel incat daca la inceputul anului 2012 se prezenta drept un succes un imprumut in dolari la 7%, acum trece ca si o realizare comuna imprumuturile la aproape 4%.

Diferenta este un beneficiu pentru Romania la nivel de costuri de sute de milioane de euro.

Pentru a continua progresul important realizat Trezoreria Ministerului de Finante ar trebui sa implementeze in continuare doleantele investitorilor ca de exemplu operatiunile de switch.

Operatiunea de switch realizata activ permite lungirea suplimentara a scadentelor dar si evitarea acumularii de maturitati importante in viitorul apropiat.

De exemplu pe 19 Octombrie expira o emisiune de peste 6 miliarde de lei (DBN047).

In lipsa instrumentelor care sa o absoarba aceasta maturitate va pune atat presiune pe cursul de schimb precum si pe mentinerea statului recent cistigat de trezoreria Ministerului Finantelor de bun manager de datorie statala.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

0 Comentarii

COMENTEAZA