Premierul Ponta ar putea sa se inspire de la Obama, creand un “CFPB”

15 iulie 2013 • Banking at Large

Premierul Ponta are in ultima vreme o serie de initiative ca de exemplu turneul asiatic si planul de investitii ( pe care deocamdata nu il comentez).

O initiativa de maxim impact pe care ar putea sa o implementeze este o Agentie de Protectie a Consumatorului in Domeniul Financiar, echivalentul Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) din Statele Unite ale Americii.

Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) este o agentie federala fondata ca si rezultat al Dodd–Frank Wall Street Reform and Consumer Protection Act, ce opereaza din iulie 2011 si care are ca si responsabilitate primara reglementarea protejarii consumatorilor in ceea ce priveste produsele si serviciile financiare in Statele Unite ale Americii.

Agentia de Protectie a Consumatorului in Domeniul Financiar (APCDF) ar fi instrumentul cu care Premierul Ponta ar rezolva urmatoarele probleme ce afecteaza milioane de romani:
– clauzele abuzive din contractele de credit si de leasing
– maniera pagubitosre in care se liciteaza proprietatile si autovehiculele celor cu datorii
– falimentul personal
– modul de lucru abraziv al recuperatorilor de datorii e.g. CFPB tocmai a decis ca abordarea recuperatorilor in relatia cu clientii este responsabilitatea institutiilor financiare
– modul in care a fost explicat riscul valutar la creditele in franci elvetieni in perioada “leului tare”
– marketingul diferitelor produse financiare
– dobanzile penalizatoare ascunse in contractele de amanet
– transferul de bani.

imagine de pe ncultheaffiliate.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

3 Comentarii

Pacala
15-07-2013 la ora 11:53 pm

Salut Lucian,

Ca si inaintasi domniei sale (e.g. Nastase), premierul Ponta este retinut de treburi urgente, dar imediat ce se va elibera promite ca se va ocupa si de problemele milioanelor de romani.

Sau altfel spus, cine incaleca magarul sa.i sufere si naravul!

Sa traim bine,
Pacala

unu
16-07-2013 la ora 6:24 am

“- maniera pagubitosre in care se liciteaza proprietatile si autovehiculele celor cu datorii”

poate ne si arati unde naibii se executa fazani? bancile au zeci de mii de neplatnici pe care ar fi trebuit sa-i execute de ani buni, dar ii lasa sa stea in case doar sa-si plateasca intretinerea; lucrul asta se poate afla “pe surse”; la o rata “afisata” de 20% credite neperformante, probabil 1 sin 4 romani nu-si mai plateste creditul si sta in casa care ar fi trebuit demult executata. ori daca inti pe site la BCR ai sa gasesti ACELEASI cateva zeci de cloace care stau de 3 ani la preturi de licitatie mai mari chiar si decat cele afisate de portalul mafiei imobiliare dot ro. baietii MIMEAZA executarea silita, probabil intr-o intelegere tacita cu oranduirea si bnr..sa lase poporul in pace..in schimbul neintrarii cu sula-n coasta lor…vezi amanarile repetate ale legii falimentului..perpetuarea la nesfarsit a programului de salvare a mafiei bancar-imobiliare->Prima Coasa…neaplicarea la nivel global a sentintelor instantelor in procesele clientilor cu bancile etc.

Pacala
16-07-2013 la ora 9:41 pm

Norocul Romaniei, ca sub directa coordonare a premierul Ponta a fost creat PLAN-ul National pentru atragerea de INVESTITII !…. asa macar…. avem un PLAN…. altfel ….. nu stiu ce ne faceam!

http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/pleaca-miliarde-de-euro-din-bancile-din-romania-307799.html

COMENTEAZA