Urgenta tehnocrata inseamna pomeni electorale

18 aprilie 2016 • Uncategorized

Romania corupe pana si conceptul de tehnocratie, care oricum ramane dificil de inteles. A inceput cu ministrul care a luat la tinta o batrana cu un manunchi de usturoi si continua acum cu deciziile actualului guvern.

La 6 luni de la investire se vad cu ochiul liber: 
* lipsa de politici industriale, 

* lipsa de reactie a administratiei la tragedii, 

* strategia energetica anuntata inainte de a sti ce faci cu energia, 

* asa-zisa deschidere catre societatea civila, desi emailurile nu au raspuns, 

* politici anti saracie anuntate cu “va urma”.

Guvernul tehnocrat, cu bune si cu rele, nu are un set clar de realizari, nu are prioritati pe termen lung, de tipul cresterii natalitatii, dar are o urgenta clara: pomana electorala.

Pentru un guvern care a acceptat bugetul Ponta fara discutii doar ca sa poata strange voturile PSD, este derutanta urgenta cu care vrea sa ia suplimentar din profitul companiilor de stat pentru a da catre ”echilibrarea salariilor”. Pentru ca la fiecare astfel de initiativa cu impact in bugetul de stat si care nu vizeaza optiuni strategice ca de pilda cresterea natalitatii or finantarea apararii, cineva trebuie sa plateasca nota foarte repede fara a genera beneficii pr masura.

Modalitatea de plata: deturnarea profitului de la companiile de stat, o continuare a politicii guvernului Ponta de a limita investiile in economie. Lipsa investitiilor poate crea un stimul electoral de moment, dar priveaza Romania de dezvoltare si bunastare pe termen mediu si lung. 

Pomana electorala deghizata in reforma a salarizarii in domeniul bugetar este nesustenabila, iar sursa de finantare este efemera. 

Reformarea prin ordonante de urgenta este, si ea, o solutie artificiala si avem toate motivele sa ne intrebam, dincolo de promisiunile actualului guvern, unde este de fapt urgenta?

Stirea despre urgenta o gasiti aici:

http://republica.ro/salariile-din-sectorul-bugetar-vor-fi-modificate-prin-ordonanta-de-urgenta-unde-este-urgenta

Stirea despre deturnarea fondurilor companiilor de stat spre pomeni electorale aici:

http://www.profit.ro/must-read/guvernul-demareaza-operatiunea-dividende-pentru-salarii-bagand-mana-mai-adanc-in-profitul-transgaz-15424646

Stirea despre incapacitatea tehnocratilor de a finanta un demers strategic de sustinere a natalitatii aici:

http://m.antena3.ro/actualitate/legea-care-majoreaza-indemnizatiile-pentru-mame-ar-putea-fi-amanata-351132.html

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

3 Comentarii

[…] post Urgenta tehnocrata inseamna pomeni electorale appeared first on Lucian Isar…. citeste mai multVezi […]

Marta
24-04-2016 la ora 5:07 pm

Poate gresesc eu dar pomana se face catre cei mai sarmani, defavorizati sa zic asa nu catre ai tai. Pana acum nu stiu ce numiti “pomana electorala” incercarea de dublare a indemnizatiilor parlamentarilor? Majorarile din propriile ministere, artificiul cu “scaderea” indemnizatiilor presedintelui si primului ministru care de fapt nu se aplica ci doar o chestie “tehnicista peste care propun sa sarim” citandu-l pe Domnul Paslaru? si mai sunt
Eu as denumi altfel “cine imparte parte isi face” pentru ca nu a fost nici macar o “pomana” de 1% pentru un pensionar (cu venit mic) sau pentru un detinut politic sau veteran care sunt batrani si chiar mai au putin de trait.

Similea
12-05-2016 la ora 8:07 pm

Ce efect vor avea măririle de salarii și noul Cod fiscal în anul 2017? Sunt interesat de părerea dumneavoastră.

COMENTEAZA