Romania anului 2013, baze pentru 2014 (1): “dealurile” Premierului Ponta de la Rosia Montana la Remin prin Rompetrol

30 decembrie 2013 • Uncategorized

Mecanismele economice nu sunt nici liniare nici simple cum sunt prezentate dupa ce s-au intimplat.

“Realizarile” ori incercarile ratate ale Premierului Ponta din 2013 afecteaza economia Romaniei pe termen scurt si mediu.

Sunt o serie de “dealuri” care nu I-au iesit Premierului Ponta in 2013 desi a incercat printr-o gama larga de instrumente de la bluff-ul de tipul “FMI ne obliga” pana la “o facem dar cu mana parlamentului” ori “o facem dar la propunerea unui Ministru nestiutor”.

“Dealurile” care nu I-au iesit in 2013 vor fi urgentate la inceputul lui 2014 pentru ca fereastra de oportunitate pentru Premierul Ponta se diminueaza.

Acestea sunt: Rosia Montana, Rompetrol, Remin, Cuprumin, Oltchim, CFR Marfa …

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

ADRIAN
31-12-2013 la ora 8:27 am

Ce pretenții să avem de la DOTTORII și SINECURIȘTII care AU GUVERNAT sau GUVERNEAZĂ această ȚARĂ. Pentru a proba această afirmatție, vă supun atenției ultima mostră de GUVERNARE, respectiv Memorandumul cu ROMPETROL:
Concret, Curtea Constituţională susţine că termenii în care s-a semnat acordul conduc la concluzia că acesta este un contract de stat şi nicidecum un memorandum. În aceste condiţii, Parlamentul s-a substituit Guvernului adoptându-l şi a încălcat principiul că „nimeni nu este mai presus de lege” votând un act normativ pentru un caz individual.
Judecătorii, care au luat cu majoritate de voturi această decizie îi răspund lui Victor Ponta, care a susţinut public că, odată atacat memorandumul la CCR, există riscul întrării în insolvenţă a rafinăriei Rompetrol.
Decizia CCR a devenit oficială şi obligatorie din 21 decembrie.
Din motivarea judecătorilor reiese că Guvernul, ÎN MOD INTENŢIONAT sau prin NECUNOAŞTEREA LEGISLAŢIEI ÎN MATERIE DE DREPT COMERCIAL, DREPT INTERNAŢIONAL PUBLIC şi PRIVAT, A DENUMIT MEMORANDUM şi A APLICAT PROCEDURILE SPECIFICE TRATATELOR – care implică Parlamentul – ceea ce, ÎN REALITAATE, ERA UN CONTRACT DE STAT.
„MEMORANDUMUL DE ÎNŢELEGERE, ca instituţie juridică, desemnează un TRATAT care CONSEMNEAZĂ ÎN SCRIS UN ACORD LA NIVEL DE STAT, LA NIVEL GUVERNAMENTAL sau la NIVEL DEPARTAMENTAL, având SCOPUL DE A CREA, DE A MODIFICA şi de A STINGE DREPTURI şi OBLIGAŢII JURIDICE sau DE ALTĂ NATURĂ, GUVERNAT DE DREPTUL INTERNAŢIONAL PUBLIC”.
Distinct, legislaţia defineşte şi noţiunea de CONTRACT DE STAT.
AFACEREA GUVERNULUI PONTA cu ROMPETROL reprezintă „un CONTRACT DE STAT, O TRANZACŢIE, GUVERNATE DE DREPTUL COMERCIAL CARE ARE CA FINALITATE STINGEREA UNUI PROCES AFLAT PE ROLUL UNEI INSTANŢE JUDECĂTOREŞTI”, precizează judecătorii CCR.
„Denumirea convenţiei încheiate între părţi drept memorandum de înţelegere CREEAZĂ O EVIDENTĂ CONFUZIE CU PRIVIRE LA REGIMUL JURIDIC APLICABIL acesteia, DEMONSTRÂND O LACUNĂ ÎN ÎNŢELEGEREA INSTITUŢIILOR DE DREPT AL TRATATELOR, respectiv a celor privind CONTRACTELE ÎNCHEIATE ÎNTRE PĂRŢI CARE AU CA OBIECT EXISTENŢA, MODALITĂŢILE, ÎNTINDEREA sau EXERCITAREAA ORICĂROR DREPTURI, ACTUALE sau EVENTUALE, SUSCEPTIBILE DE A FI VALORIFICATE ÎN JUSTIŢIE”, precizează judecătorii CCR..

ADRIAN
31-12-2013 la ora 12:07 pm

DOTTORII și SINECURIȘTII care AU GUVERNAT sau GUVERNEAZĂ această ȚARĂ să IA AMINTE (mai ales in anul 2014) la acest COLIND !!!
Tudor Gheorghe – Vin colindatorii

http://www.youtube.com/watch?v=6zGhX7oS0GU

Tanase Ion
04-01-2014 la ora 2:17 pm

Proiectul de la Rosia Montana trebuie sa inceapa in cel mai scurt timp posibil, nu putem sta si astepta sa vina o minune. Daca nu punem mana sa muncim nimeni nu ne va da de mancare!

augustin
05-01-2014 la ora 7:44 am

@Tanase ion
cu siguranta ,odata cu rosia montana ,nu vom primi de mancare ci cianura.
mancare am putea avea ,dar ne-o fura de la gura politicieni.

COMENTEAZA