Pensia domnului Isarescu

2 august 2016 • Uncategorized

Pensia este un drept constitutional dupa cum au aflat corifeii de la BNR in 2010 cand au incercat sa le taie.

Domnul Isarescu poate sa clarifice situatia pensiei direct fiind o persoana publica si nu prin purtatori de cuvant care se contrazic. Este o decizie personala.

Pana atunci interesul maxim este legat de sumele de bani pe care Guvernatorul BNR Isarescu a decis sa nu le ridice pentru Aurul Romaniei lasat prin strainatati.

Primeste statul roman din urma sumele cu care este prejudiciat? Sunt puse la pastrare?

Asta Nu mai este o decizie personala.

Dupa cateva balbaieli din partea comunicarii BNR stim cert cateva lucruri:

– Domnul Isarescu este pensionat prin efectul legii
– Domnul Isarescu poate cumula legal pensia cu salariul
– Domnul Isarescu a depus dosarul de pensionare
– Domnul Isarescu a avut intrerupt un contract cu BNR de vineri pana luni (stranie si probabil legala metoda de a mima contiguitatea).

Avem dubii in legatura cu:
– Primeste banii din pensie in cont sau prin postas
– Doreste acumularea de datorie a statului pana cand va decide sa isi ridice suma in speranta ca va putea cere in instanta dobanda si penalitati pentru neplata la timp a unui drept constitutional?
– E mai mare dobanda penalizatoare ce poate fi ceruta statului pentru neplata la timp a pensiei decat cea pe care o platesc bancile comerciale la depozite?

Nu stim inca nivelul pensiei domnului Isarescu pentru ca a decis probabil Consiliul de Administratie al BNR ca nu se supune nici in acest caz legislatiei nationale.

Colegii de cumul pensie cu salariul, gen domnul Ghetea si domnul Negritoiu publica legal nivelul pensiei. La nivelul veniturilor lunare ale Guvernatorului (pana in 40 de mii de euro pe luna) si a pachetului total de compensatie, o pensie in plus nici nu se remarca in declaratie.

Nu stim inca nici de ce nu a comunicat candidatul Isarescu, Parlamentului, faptul ca este pensionat prin efectul legii inainte de votul pentru prelungirea mandatului.

Pensia este un drept constitutional.

Economic, decizia de a nu ridica pensia la timp si acumularea unei datorii certe si exigibile a statului catre domnul Isarescu se justifica doar daca:
– un functionar al statului a decis sa faca un “serviciu” la cererea domnului Isarescu
– in momentul in care va decide sa ceara toata suma care i de cuvine incepand cu August 2014, domnul Isarescu va primi legal si o remunerare superioara dobanzilor platite de banci la produsele de acumulare existente in piata pe parcursul acestei perioade.

Daca nu aflam ce face domnul Isarescu cu pensia poate aflam la un moment dat cat castiga Romania din aurul trimis in strainatati. Romania poate sa isi cumpere un avion in fiecare an doar din aceasta sursa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (12 votes cast)
Pensia domnului Isarescu, 4.3 out of 5 based on 12 ratings
ETICHETE: , , ,

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

5 Comentarii

Maximus
02-08-2016 la ora 5:31 pm

In aceste momente dificile si in fata atacurilor sub centura din partea agentilor puterilor capitaliste, Noi! oamenii republicii salutam declarațiile publice ale domnului Vasilescu!

Noi! oamenii muncii mulțumim inca o data organului de stat numit BNR pt contribuția însemnată la bugetul republicii.

Bucuria este nemăsurata cand stim, acum, la apusul unei ere încununata de glorie,belșug si fărădelegi, ca BNR plateste impozite mari.

Serios chiar ne bucurăm.

Pentru menținerea relațiilor cordiale si călduroase cu oamenii din fabrici,uzine, unitati economice din sectorul public si privat ar trebui percizat CLAR in Scânteia care este cuantumul veniturilor lunare din care se înfrupta domnul guvernator.

Trăiască unitatea de nezdruncinat a întregului colectiv al Băncii Naționale a României!

Trăiască harnicul si talentatul Mugur Isarescu apărător si constructor eroic al stabilității financiare din țara noastră.

Afara din țara cu agenții capitaliști!

Societatea civila
02-08-2016 la ora 9:33 pm

Gura păcătosului adevăr grăiește . L-am auzit pe Dan Suciu la emisiunea lui Rareș Bogdan , si spune la un moment dat că nu au putut să prevadă criza , ca in degringolada aia atunci cine putea să -si dea seama ce se întâmplă . EXCEPTIONALA RECUNOASTERE A IMPOTENTEI UNEI INSTITUTIi CARE ZICE CA VEGHEAZA LA FINNTELE TARII. In timp ce românii erau certați ca s-au împrumutat pentru un televizor , o mașină de spălat , un laptop , neavand posibilitatea de a previziona ce urmează , BNR nr spune , recunoaște că nici chiar ea măreața instituție cu o herghelie de super vizionări , nemaipomenit , cititori in viitor , intergalacticii erau in degringolada. Pai ani in sir au certat românii ca nu au educație financiară , ca nu au fost buni gospodari pe un salariu de mizerie pe care in complicitate cu clasa politică l-au menținut , si vii acum cu astfel de scuze ?? Doamne câtă micime!!!. Deci in timp ce ei erai in DEGRINGOLDA , in Parlamentul României se întâmplau lucruri ciudate și anume intr-o noapte executorii bancari care funcționau ILEGAL , au fost transformați in executori judecătorești și asmutiti pe cei ce n,-si mai puteau plati creditele , aduși in situația respectivă chiar de BNR
In tot acest timp cei din BNR se premiau , iar politicienii , si alte categorii de favorizați cumpărau cu bani la sacoșa casele executărilor pe nimic prin interpuși . Serviciu contra serviciu de albire a banilor negri .

Societatea civila
02-08-2016 la ora 10:00 pm

Deci BNR împreună cu alte instituții ale statului si cu băncile au organizat un holdup , jaf organizat împotriva propriilor cetățeni. In urma acestor acțiuni , cetățenii au murit , au fost fugariti , urmăriți , dați afară de la locuri de munca , firme in faliment etc.

VasiLica
04-08-2016 la ora 7:43 am

E interesant cum d-l Isar denigreaza o institutie pe care doreste sa o conduca, dupa zvonurile care circula. Oare atunci cand o va conduce (in politica totul e posibil) va schimba aspectele pe care acum le critica sau va sta linistit si va incasa salariul pe care acum il considera mare?
Nu exista om perfect asa cum nu exista institutie care sa functioneze perfect, mai ales in Romania si mai ales unde-si baga coada politicul. De aici pana la a insinua ca tot ceea ce face Banca Nationala e impotriva romanilor e cale lunga.
Oricum, mergem pe o idee care nu e deloc noua: paine si circ. Problema e ca painea cam lipseste dar de circ nu ducem lipsa, si d-l Isar se ingrijeste zilnic (din ce observ) sa avem distractie din plin.
Asteptam cu nerabdare articolul de maine care va trata, invariabil, situatia BNR si modul in care Banca Nationala ataca interesele economice ale tarii si a cetatenilor ei.
Spor!

@vasiLica
04-08-2016 la ora 10:16 am

Pai au spus că sunt independenți , . Cum rămâne cu finanțarea campaniilor electorale?

COMENTEAZA