Manipularea Robor: Isarescu raspunde pentru procurori

26 februarie 2019 • Uncategorized


Imbogatirea fara justa cauza a lui Isarescu pe spatele romanilor cu credite in lei este evidenta.

Fapta: Robor este manipulat de catre Isarescu. Ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat. Detalii de culoare urmeaza.

Beneficiu personal direct: Din Manipularea Robor Isarescu castiga direct prin fondul aflat la dispozitia CA BNR (121 milioane de lei incepand cu 2009) si prin bonusul de performanta acordat acolitilor (100 milioane de lei incepand cu 2009).

Beneficiu personal indirect: Din Manipularea Robor Isarescu castiga indirect prin achizitia de vin de catre bancile comerciale cu eticheta personalizata (e.g. viticultura cu 60% marja de profit in 2010), multiple cadouri precum si prin interventii pentru credite si restructurari care se finalizeaza cu pierdere pentru bancile respective.

Prejudiciul produs persoanelor fizice si firmelor: Soldul creditelor în lei a ajuns la finele lunii decembrie 2018 la 165,6 miliarde Ron.

La 1 punct procentual manipulat in sus de catre Isarescu, la nivelul unui an populatia si firmele platesc in plus in moneda nationala la un curs euro leu de 4.7 peste 350 milioane euro. Suma castigata nu este distribuita uniform.

Robor-ul la 3 luni a sarit fara trazactii ci doar din cotatii de la 0,69% in August 2017 la un maxim local de 3,59%.

E usor de vazut din ce suma se poate cinsti Isarescu pentru Manipularea Robor.

Isarescu in fata procurorilor, la deruta, se apara pe 2 linii. Atat au produs cei din anturajul lui Isarescu si pe acestea doresc sa conduca logica procurorilor.

Prima este aceea ca manipularea Robor chiar daca o face Isarescu prin interpusi si fara aprobarea CA BNR, nu are explicit un articol de lege fiind operata pe o piata nereglementata (asta doar in imaginariumul lui Isarescu, BNR avand si departament cu numele asta).

A doua fundatura aruncata la deruta este aceea cu faimosul articol 25 din Statutul BNR, ce ii ofera lui Isarescu imunitate civila si penala pentru supravegherea bancara. Adica pentru Bancorex, pentru Banca Transilvania, pentru Banca Comerciala Feroviara etc.

Problema lui Isarescu apare nu doar ca amenintarile lui Cinteza de la Supraveghere si a lui Serban Matei de la Piete, nu erau aprobate in CA BNR, adica erau facute pe persoana fizica. Amenintarile cu pierderea locului de munca pentru a manipula Robor, in sus sau In jos dupa voie, nu intra in sfera supravegherii bancare iar beneficiile personale ale celor care ordona si implementeaza manipularea sunt evidente.

Isarescu fuge in disperare de procurori pentru Manipularea Robor!

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

Da ...
26-02-2019 la ora 2:24 pm

Nu ai cum să taci când spiridușii fac flic flacuri. Deși mi-am propus sa tac ….

Da ...
26-02-2019 la ora 3:03 pm

Cum adică? Un departament din BNR, se ocupă să dea drept la replică Domnului Lucian Isar ? Pai cred că melodia specială pentru voi ar fi “nu mi-e frica de Bau Bau “.

COMENTEAZA