Isarescu inca negociaza! Nu a redus dobanzile si rezervele minime

6 ianuarie 2017 • Uncategorized

Dupa cum spuneam anterior pe tot parcursul anului 2016 Isarescu a negociat cu ambele blocuri politice trecand de la o declaratie la alta, de la o pozitie la alta, fie direct fie prin interpusi.

Dupa rezultatul alegerilor situatia este indecisa pentru Isarescu.

Isarescu ar trebui sa reduca dobanzile si sa reduca rezerva minima.

Momentan nu o face pentru ca probabil nu a terminat negocierile cu PSD.

Fara reducerea dobanzilor, a rezervelor si stimularea creditarii economiei Romaniei nu va creste in 2017 la nivelul de potential de 5%.

http://www.bursa.ro/bnr-a-decis-mentinerea-ratei-dobanzii-de-politica-monetara-la-1-75-procente-pe-an-314580&s=banci_asigurari&articol=314580.html

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

17 Comentarii

David
06-01-2017 la ora 5:04 pm

Exista argumente PRO reducerea ratei dobanzii? In sensul de crestere economica sustenabila binenteles

Lucian Isar
06-01-2017 la ora 5:23 pm

Daca ar fi o intrebare serioasa asta cu “cresterea sustenabila” ar merita discutata

r
07-01-2017 la ora 7:35 am

Uite 3 intrebari serioase

1.Care sunt “blocurile” alea politice, ca eu nu vad decat unul?
2.David a intrebat corect. Exista argumente pro si care s alea.
3.O sa apara minuta. Acolo o sa vezi cum s-a votat si care au fost argumentele.

Lucian
07-01-2017 la ora 8:28 am

1. Urmariti rubedeniile angajate de Isarescu din iulie incoace si o sa aflati exact blocurile
Nu a luat doar dintr-o parte ca nu se stie niciodata

2. A intrebat corect dar conceptul a fost viciat de modul in care a fost utilizat politic de Isarescu. In primavara Romania nu crestea sustenabil ca in romana sa revina la crestere sustenabila. Buna repozitionarea in plina campanie

3. Despre minute CA ale BNR incepand cu 2002 sau de aburelile de acum vorbim? Pentru corecta informare in ultima minuta nu se prezinta pozitiile individuals ale membrilor ci este o mermeleala cu inspiratie din comunicatul Institutului de Prognoza

r
07-01-2017 la ora 8:47 am

Mda, Eu credeam ca era vorba despre decizia de politica monetara,, nu despre barfe de cartier sau obsesia cu Isarescu cel rau. Oricum, nu cred sa fie printre cei 9 menebri ai CA vreunul care sa fi cerut reduceri de dobanda.

AristotelCostel
07-01-2017 la ora 9:57 am

@r
Proveniți in corpore de la coada vacii, v-ați infilitrat via Securitate până și în cadrul Academiei, și ne vorbiți superior despre “bârfe de cartier”. Isărescu vrea trei decenii în fruntea BNR, poate patru. Ce poate fi rău în asta pentru un comunist crăcănat ca tine???

David
07-01-2017 la ora 10:05 am

Am intrebat din perspectiva in care o reducere poate aduce si altceva in afara accentuarii consumului. Sincer sa fiu, cred ca cel mai bun lucru pe care poate sa-l aduca este un RON/EUR peste 4.6 care sa tina exporturile unde sunt si eventual sa reduca din importurile de bunuri de consum desi ma indoiesc de ultima parte.

Ar fi frumos sa pui mai multa substanta in ce scrii, Lucian. Eventual pareri care sa poate fi citate de publicatii internationale, nu comentarii laconice si acide. Asta daca vrei sa ca parerea ta sa conteze.

r
07-01-2017 la ora 10:09 am

@Aristotel Costel

Ceva probleme la capșor sau așa ești tu de felu tău, nefutut? Atâta vreme cât dl. Lucian Isar vorbește de angajări prin BNR când în discuție era decizia de politică monetară, cum altcumva să calific asta decât ca bârfă de cartier? Securist ești tu, se pare că d ala mai batut in cap.

Lucian
07-01-2017 la ora 10:51 am

Si totusi este simplu de inteles legatura intre angajari – protectia acordata lui Isarescu de rudele angajatilor si deciziile de politica monetara si de credit (sper ca nu uitati de asta)

r
07-01-2017 la ora 11:19 am

Lucian Isar, serios că nu înțeleg care-i legătura…Adică dacă s angajați pnl-iști scade dobânda, daca s pesediști o crește sau o lasă neschimbată sau cum? Tu oricum zici că-s angajați și de acolo și de acolo….Nu mai putem vedea politica monetară decât în astfel de termeni din cauză că tu nu-l suporți pe Isărescu? Serios, nu crezi că-i prea joasă analiza?

Lucian
07-01-2017 la ora 4:46 pm

Schinbarea parerii despre evolutia economiei in functie de puterea de a determina o comisie de ancheta nu va pune pe ganduri?

Politica monetara din Romania este independenta?

Sunt sarbatori pe rit vechi dar nici chiar asa …

radu
07-01-2017 la ora 7:01 pm

Pai dl Croitoru zicea intr-un articol acum vreo 2 luni ca nu crede ca SUA vor creste dobanzile.Uite ca au crescut si vor mai creste.Nu e frumos in conditiile astea la noi sa scada 🙂 Daca scad acum , mai tarziu facem iar pe invers adica altii le scad si noi le crestem ? 🙂 Eu cred ca preventiv nu scad pt ca e incertitudine iar economia merge bine la dobanda asta deci stimularea prin dobanda momentan nu e considerata potrivita .Ce va fi peste cateva luni sau un an vom vedea.

oxforduri si embauri
07-01-2017 la ora 7:16 pm

Lucian, degeaba te-ai straduit sa inveti la scoli prestigioase, sa iti dai certificari internationale, pentru ca orice angajator serios cand se uita pe siteul tau spune acelasi lucru: domnule, pe baiatu asta daca il superi incepe sa-si faca blog in care sa scrie rau aproape zilnic despre tine.
Esti prea razbunator si nerecunoscator. Nu uita ca ti-a facut o favoare ca te-a luat guvernatorul la doctorat. Sincer cred ca la BFeroviara ai fost in CA si in virtutea faptului ca aveai o relatie buna cu Isarescu la vremea respectiva.
Am observat mai multe articole in care iti vorbeai de rau si fostul angajator – Banca Feroviara (cum ca e supravegheata preferential de catre BNR).
Ce om normal la cap te-ar angaja vreodata avand un astfel de comportament Lucian?
Cum nu-ti mai fac pe plac ma vorbesti de rau si faci bloguri despre mine? Poti sa ai mama oxfordului, harvardului, CFA, FRM, CAIA si orice pe lumea asta… nu valoreaza doi bani daca asta e caracterul tau Lucian!

Lucian
07-01-2017 la ora 7:26 pm

De asta probabil nu semnati cu propriul nume

Eu cred ca prin concurs lucrati in BNR si ca nu sunteti originar din Valcea

AristotelCostel
08-01-2017 la ora 8:12 am

Securisto-comuniștii (*) acceptă în sistem ciobani docili, cu referințe solide, preferabil direct din marea familie ciobănească, recunoscători și discreți.

Nu degeaba este România o hazna coruptă în care omerta infectă pute doar când îi apucă pe unii… ambițiile. 😀
Și cum naiba sa nu fie România o hazna coruptă când Isărescu împlinește 27 de ani de împliniri mărețe, Caritas, FNI, bănci românești bulite, creșteri în V de la +8 la -7 și înapoi la -2, postaci retardați și slugi depersonalizate… e prea ușor să-i faci pe proști…

*”comunist”=țăran prost dispus la obediență până când ajunge în fruntea statului

Catalin
08-01-2017 la ora 9:12 am

Daca tu ai fi “aristocrat” si ai simti ca ti se clatina pamantul de sub picioare in urma aparitiei unei doctrine atat de pura, ca nici crestinismul nu o atinge, probabil ai incerca sa arati ca este doar o idee buna in teorie, iar in practica, deloc. Apoi, saracia si lipsa de educatie isi vor spune cuvantul, dar nu la tine in ograda, ci departe de gardul tau, mai spre est… Uite dragule, cum a devenit comunismul o ciuma, de care trebuie sa ne ferim cu mare bagare de seama.

The Gold Jubilee
09-01-2017 la ora 2:28 pm

O intrebare pentru Lucian… Deci ce inseamna reducerea dobinzii de referinta, sa faci costul capitalului si mai ieftin in speranta ca sclavii (hmm consumatorii) se vor indatora si mai mult, ca si cum nu-s destul de faliti deja. Asta in timp ce America is raising the rates..

Tu nu ai auzit de Jubilee.. daca crezi cumva ca America/Bruxelles au scapat de el, te inseli amarnic.. Bogatii vor plati cu pretul prabusirii valorii debt-ului iar aurul isi va relua locul in econmie… Toti fazanii cu PhD cred ca au inventat formula cu care vor bate the “Long Cycle” – Kondratieff Wave. No cost of Capital, price of debt always goes up, ban cash, banci fara capital (zombies)… Are you guys nuts ???

Incercati sa faceti acelasi lucru pe care l-a incercat si Stalin cu globalizare comunista de stinga, au batut ciclul pentru cam 70 de ani pina in 1991… si daca consideram 1944 ca start vestul e cam overdue pentru aceasta corectie structurala prietene..

COMENTEAZA