Premierul Boc, greaua mostenire si cele trei plicuri

23 ianuarie 2012 • All, Media, Miscellaneous

Un sef intelept imi spunea la un moment dat o povestioara cu talc.

Intr-o lume concurentiala si competitiva un sef preda mandatul urmatorului sef. Dupa transferul de responsabilitate normal, fostul sef ii comunica si faptul ca in seif se afla 3 plicuri pe care sa le deschida pe rand, doar in situatii de criza cand nu mai gaseste alte solutii.

La prima criza noul sef se arunca pe primul plic in care gaseste urmatorul mesaj “ Da vina pe greaua mostenire lasata de predecesori”. Noul sef da vina pe mostenire si criza este dezamorsata.

La o noua criza insurmontabila seful da fuga la seif si citeste cel de al doilea mesaj “ Da vina pe subordonati” . In acest mod si a doua criza este rezolvata.

La a treia criza la care nu a gasit solutie seiful reprezenta din noua cheia. Doar ca in al treilea plic msajul era “ Scrie si tu 3 mesaje”.

Premierul Boc a tot dat vina pe vechea mostenire si inclusiv recent a dat vina pe informatiile gresite primite in cazul reformei sanatatii.

Sitemul competitiv invocat de acelasi premier nu ar trebui sa Cicleze si sa tot revina la Plicul numarul 1, “invocarea grelei mosteniri” cand miscarea competitiv-naturala este reprezentata de Plicul 3, “ Scrie si tu 3 mesaje”.

Repetarea cu obstinatie in discursuri a termenilor “competitiv” si “concurential” au impact la nivel subliminal dupa cum bine stiu consilierii care le redacteza.

Problema este ca acesti termeni trimit la mesajul din Plicul 3,  “Scrie si tu 3 mesaje”nu la mesajul din Plicul 1.

Problema este fals identificata drept una de comunicare, dupa cum sugereaza si proaspata “solutie” a unui minor sacrificiu ritual, ci este una de “Fond”.

imaginea publicata pe http://www.themarketingbureau.co.nz/

 

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

[…] La a treia criză, la care nu a găsit soluţie, seiful reprezintă din noua cheia problemei. Doar că în al treilea plic mesajul era acesta: „Scrie şi tu 3 mesaje”. (Sursa: Lucian Isar) […]

3conspire
12-01-2022 la ora 10:16 pm

1midwife

COMENTEAZA