Ce decizii va lua astazi banca centrala?

6 mai 2008 • Macro, Media, Newspaper clips

Publicat in wall-street.ro

<< Mentinerea dobanzii cheie la 9,5% ar putea semnala finalul ciclului de intarire a politicii monetare, inceput in octombrie 2007 BNR a majorat, incepand cu 31 octombrie 2007, de cinci ori dobanda de politica monetara, de la 7% la 9,5%.

“Ne asteptam ca dobanda de interventie sa fie mentinuta la nivelul de 9,5% in sedinta de politica monetara din 6 mai. Aceasta decizie va avea ca prima consecinta o diminuare a incertitudinii cu privire la finalul ciclului de intarire a politicii monetare”, a declarat Lucian Isar, directorul executiv al departamentului “Piete Globale” de la Bancpost.

In consecinta, economistii de la Bancpost isi mentin previziunile pentru cursul de schimb, pe care il vad fluctuand intre 3,30 si 3,80 lei/euro in cel putin 90% din zilele ramase pana la sfarsitul anului, cu o volatilitate mai scazuta, de 10-12%, fata de 12-14% in perioada anterioara.

In plus, ei estimeaza o diminuare a diferentei intre dobanda la depozitele overnight plasate (ROBOR) la trei luni si dobanda de referinta, de la peste 3 puncte procentuale la sub un punct procentual. >>

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

[…] serie de opinii exprimate public in acea perioada pot fi consultate aici, aici, aici, aici, aici, aici, […]

[…] O serie de opinii exprimate public in acea perioada pot fi consultate aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici. […]

COMENTEAZA