Anul 2012 va fi tot unul de stagnare economica ca si 2011, cu o crestere situata in intervalul -1% / +1%

4 ianuarie 2012 • Macro, Media, Newspaper clips

Publicat in hotnews.ro

<<Rep: Credeti ca 2011 va fi un an mai degraba mai dificil sau mai degraba mai “digest” decat 2011 din punct de vedere economic?
Lucian Isar: In cazul Romaniei, anul 2012 va fi tot unul de stagnare economica ca si 2011 cu o crestere situata in intervalul -1% / +1% dupa eliminarea elementelor cu caracter exceptional. Polarizarea sociala va continua iar deciziile economice vor continua sa fie cu carater tactic bazat pe evolutia lunara a tintelor comunicabile electoral. La nivel European desi presiunile electorale continua sa altereze deciziile economice, problema economiei grecesti va trebui transata in 2012.

Rep: Care sunt principalele riscuri pentru economia Romaniei in acest an?
L.I.: Riscurile majore pentru Romania sunt interne si sunt legate de continuarea mentalitatii austere si de pariul perdant cu expansiunea economica in conditii de consolidare fiscala pe fondul recesiunii or stagnarii economice. Suplimentar, tintele false promovate ca si deziderate economice deformeaza tesatura economica si sociala cu repercursiuni pe termen lung.

Rep: Care sunt atuurile pe care putem miza in 2012 pentru a atenua efectele crizei? 
L.I.: Romania are o economie emergenta situata in interiorul Uniunii Europene dar fara restrictiile zonei euro. Fructificarea acestei pozitionari impreuna cu multiplele zone de ineficienta, existenta resurselor si lipsa investitiilor inclusiv in domenii contemporan perdante reprezinta atuurile Romaniei.

Rep:Cat de plauzibil este un scenariu in care se va destrama Eurozona?
L.I.: Proiectul Euro continua sa fie unul mai mult politic decit economic. Cu siguranta suntem departe de forma finala a Eurozonei deoarece arhitectura actuala si-a dovedit déjà deficientele. Masurile suplimentare anuntate recent nu adreseaza decit “probleme de imagine” si nu esenta. >>

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

1quickly
13-01-2022 la ora 1:42 am

1reclaim

COMENTEAZA