P. Ponta ar renunta la FMI pentru capital de imagine

9 februarie 2015 • Macro

P. Ponta vrea sa renunte la acordul cu FMI nu doar pentru ca asa ii spun sondajele.

FMI este nepopular in Romania. Institutia financiara s-a complacut in a fi paravan pentru slaba guvernare. In consecinta, capitalul de imagine este scazut iar o iesire din acord ar creste capitalul de imagine al P. Ponta.

Nu doar sondajele sunt motivul pentru care P. Ponta ar vrea sa renunte la FMI. Aflat la final de guvernare, P. Ponta are nevoie de control deplin pe companiile de stat pentru a schimba conducerile si a le gestiona in sensul acoperirii datoriilor din campanie.

Argumentele ce pot fi folosite de P. Ponta pentru a ascunde motivele reale sunt liberalizarea pretului la gaze, lipsa de acord privind propunerile de modificare a codului fiscal, lipsa de acord referitor la privatizari.

Rezultatele unei iesiri in acest moment istoric din acordul cu FMI doar pentru capitatlul de imagine al P. Ponta ar fi lipsa unei plase de siguranta in conditii de conflict la granitele Romaniei, cresterea costului de finantare a Romaniei, volatilitate sporita a cursului de schimb,reversarea progreselor marginale in managementul anumitor companii de stat.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

0 Comentarii

COMENTEAZA