Noua emisiune de 1 miliard de Euro semnalizeaza un deficit record de incasari bugetare in August

9 septembrie 2013 • Macro

De curand piata a fost surprinsa de anuntul privind o noua emisiune de 1 miliard de euro.

Acest anunt precipitat, iesind din programul unui management de datorie traditional programat, sugereaza un deficit importand de incasari bugetare in August.

Veniturile incasate la buget continua sa fie mult sub tinta ceea ce pune presiune pe planurile de a veni cu noi forme de transfer astfel incat sa se imbunatateasca pozitia la noile alegeri.

Ca si consecinta s-ar putea ca in sfarsit politica economica a Romaniei nu va mai fi ghidata de contabili macro.

Fara investitii si fara o strategie a unui Stat Participativ, nu este o surpriza ca pe fondul unei cresteri economice recesionare incasarile la buget scad.

Reducerile cheltuielor aferente investitiilor si lipsa vizunii de constructie economica nu face decat sa mentina stagnarea economica si sa reduca si mai mult veniturile bugetare ceea ce in viziunea unui contabil macro nu rezoneaza cu o nevoie de stimulare a economiei ci cu o crestere suplimentara de taxe.

imagine de pe msdynamicstips.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

Bunicutza
09-09-2013 la ora 8:58 am

Din pacate s-ar putea ca acest semnal sa ne spuna ca din acest moment economia Romaniei nu mai e ghidata decat de politic, respectiv de nevoia urgenta a guvernului de bani cu care sa-si acopere promisiunile de crestere in scop electoral a pensiilor si salariilor bugetarilor in 2014. Asta nu face decat sa ne indice faptul ca guvernul stie ca economia o duce prost, deci nu are de unde sa faca rost de banii promisi, dar prioritatea lui nu este stimularea economiei reale, ajunsa in pragul colapsului datorita nenumaratelor masuri neinspirate luate de toate guvernele din ultima perioada, ci castigarea alegerilor prezidentiale de la anul. Si-apoi vom vedea noi cum ne descurcam…

COMENTEAZA