Inflatie si excedent/deficit de cerere: exercitiu de exprimare prolixa

10 februarie 2016 • Macro

Uneori exprimarea prolixa este rezultatul unui demers premeditat: cine pricepe bine, cine nu oricum nu face parte din audienta tinta.

Alteori exprimarea prolixa tradeaza ori maparea deficitara la modelele de reprezentare a economiei ori o cunoastere aproximativa a acestora.

Scriitorii de discursuri au nevoie de o cuprindere clinica a conceptelor livrate.

! Si in prezent si in vara Romania va experimenta Deficit de Cerere! Ce va face “inflatia” si care va fi reactia de politica economica ramane de vazut.

Cauzele inflatiei sunt multiple. O recunoastere a acestora ajuta la calibrarea unor politici economice fara costuri majore asupra economiei reale. Rateurile sunt penalizate prin pierdere de avutie. Intr-o tara bogata ca Romania momentan se resimte mai putin costul erorilor.

Studiul avansat al curbei Phillips si mai ales testarea empirica a relevantei acesteia in momente si situatii diverse poate netezi drumul cunoasterii legaturii dintre excesul/deficitul de cerere si inflatie, in Romania.

Intelegerea conditiilor in care evolueaza economia Romaniei ar putea evita rezultatele greu de explicat doar prin cliseul “aplicare de politici optime”.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

[…] cumva sa zicem ceva ca o incasam de la domnii infractori care ne conduc! Este literalmente ridicol ca PSD da asemenea legi. Adica ce poti invata de la un pesedist? Ce e munca, cinstea, corectitudinea? […]

[…] cu clientul bancii. Aici trebuie, cred, spus urmatorul lucru: nu e acelasi risc cel al bancii cu cel al clientului. Daca, spre exemplu, o banca acorda un credit unui client pentru ca acesta sa-si […]

COMENTEAZA