Inflatie si excedent/deficit de cerere: exercitiu de exprimare prolixa

10 februarie 2016 • Macro

Uneori exprimarea prolixa este rezultatul unui demers premeditat: cine pricepe bine, cine nu oricum nu face parte din audienta tinta.

Alteori exprimarea prolixa tradeaza ori maparea deficitara la modelele de reprezentare a economiei ori o cunoastere aproximativa a acestora.

Scriitorii de discursuri au nevoie de o cuprindere clinica a conceptelor livrate.

! Si in prezent si in vara Romania va experimenta Deficit de Cerere! Ce va face “inflatia” si care va fi reactia de politica economica ramane de vazut.

Cauzele inflatiei sunt multiple. O recunoastere a acestora ajuta la calibrarea unor politici economice fara costuri majore asupra economiei reale. Rateurile sunt penalizate prin pierdere de avutie. Intr-o tara bogata ca Romania momentan se resimte mai putin costul erorilor.

Studiul avansat al curbei Phillips si mai ales testarea empirica a relevantei acesteia in momente si situatii diverse poate netezi drumul cunoasterii legaturii dintre excesul/deficitul de cerere si inflatie, in Romania.

Intelegerea conditiilor in care evolueaza economia Romaniei ar putea evita rezultatele greu de explicat doar prin cliseul “aplicare de politici optime”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Inflatie si excedent/deficit de cerere: exercitiu de exprimare prolixa, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

[…] cumva sa zicem ceva ca o incasam de la domnii infractori care ne conduc! Este literalmente ridicol ca PSD da asemenea legi. Adica ce poti invata de la un pesedist? Ce e munca, cinstea, corectitudinea? […]

[…] cu clientul bancii. Aici trebuie, cred, spus urmatorul lucru: nu e acelasi risc cel al bancii cu cel al clientului. Daca, spre exemplu, o banca acorda un credit unui client pentru ca acesta sa-si […]

COMENTEAZA