Tarom: pucistii d. Demetriade si d. Pascariu au lasat momentan vanzarea de avioane pentru niscaiva “real estate”

9 august 2013 • General

Dupa 3 luni pe profit si cu o crestere a numarului de calatori cu 4% in Iulie fata de acceasi luna a anului trecut, Tarom incepe sa se consolideze si sa iasa de sub spectrul disponibilizarilor.

Angajatii si sindicatele spre deosebire de cei ai altor companii care au fost seduse si abandonate recent, au inteles sa sustina managementul executiv profesionist.

Puciul nereusit continua si deja s-a anuntat cautarea unui nou CEO si a unui nou CCO (d. Pascariu avand pregatit acelasi angajat de la afacerea d. Patriciu).

In paralel cu puciul daca tot nu le-a iesit vanzarea aeronavelor A310 si Boeing, liderii pucistilor d. Demetriade si d. Pascariu se concentreaza pe un proiect de real estate.

Compania Tarom de abia se redreseaza concentrandu-se pe core business si s-au si gasit idei de a scapa de rezervele de lichiditate care au fost salvate in ciuda presiunilor d. Pascariu asupra CEO-ului Tarom.

Mai jos un fragment din interviul de pe rnews.ro care surprinde preocuparile de investitii ale d. Demetriade intr-un sediu nou pentru Tarom ca tot a trecut pe plus compania.

“”Avem un teren de două hectare aici la aeroport, unde e clădirea aceea veche, unde am vrea să facem o construcție, poate chiar să o îmbunătățim pe cea existentă, să o reamenajăm și să putem să ne mutăm și să nu mai plătim chirii. Am elimina foarte multe costuri și am putea integra departamentele, și serviciile comerciale și cele financiare, să fie într-un singur loc”, a declarat, într-un interviu pentru Agenția de presă r/News, Nicolae Demetriade.
Întrebat cât va investi compania în acest proiect, Demetriade nu a precizat o sumă exactă, însă a admis că o asemenea investiție s-ar putea ridica la câteva milioane de euro. În prezent, angajații TAROM lucrează în două sedii, unul închiriat chiar în Aeroportul Henri Coandă, iar cel de-al doilea este o clădire care îi aparține.”

imagine de pe susanhilton.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

Gold Price
10-08-2013 la ora 5:44 am

Zborurile pe ruta Bucuresti – Praga, introduse din 27 octombrie, vor avea preturi care pornesc de la 180 de euro, oferta valabila pentru biletele dus-intors cu toate taxele incluse la achizitionarea de pe http://www.tarom.ro si supusa unor termene si conditii speciale, noteaza Mediafax .

Ciprian Bankerul
10-08-2013 la ora 6:30 am

exact cum face orice “bun” afacerist roman cu banii companiei : isi cumpara o masina de teren, cu motor de peste 4L, o masina decapotabila pentru amanta si nu in ultimul rand o vila cu piscina…

AC
10-08-2013 la ora 9:37 am

@Ciprian

E specific pt. Pascariu. Tot ce a facut in viata lui de “capitalist”, de cand si-a pus tablele in cui, e legat de imobiliare.

Bau
10-08-2013 la ora 12:28 pm

Se pregateste si o alta golãnie sinistrã in afarã de asta, una de mai micã amploare, in sensul ca nu vorbim de lucruri foarte mari gen imobiliare, dar totusi golãnie.
Intrucat lucrurile sunt incã fluide si nu s-a cristalizat nimic, fiind deocamdata posibil inca orice, nu pot oferi amãnunte.
Revin cand se aseazã apele intr-un fel sau altul 😀

COMENTEAZA