Tarom: Premierul Ponta consiliat gresit in a merge pe mana d. Fenechiu?

24 iulie 2013 • General

Premierul Ponta a facut astazi o declaratie care sugereaza ca a luat deja o decizie referitor la Tarom in sensul ca merge pe mana d. Fenechiu afirmand ca nu are ce face datorita restrictiilor puse de Ordonanta 109.

Este evident ca este din nou consiliat gresit.

Aceasta afirmatie care invoca doar situatia de la CFR Infrastructura nu tine cont de situatia de la Tarom, caz in care pentru a isi implementa strategia de “captura a statului” d. Fenechiu a scos un membru al Consiliului de Administratie pe 29 Mai, pe mine printr-o interpretare a Ministerului Transporturilor privind Ordonanta 109 ( mai multe in opinia “Batalia” pentru Tarom).

Daca nu s-ar putea elimina un membru al Consiliului de Administratie potrivit Ordonantei 109 decat prin respingerea Planului de Administratie atunci eliminarea mea din Consiliul de Administratie al Tarom de catre d. Fenechiu ar fi un abuz si nici puciul nereusit al d. Pascariu si d. Demetriade nu ar fi putut fi orchestrat.

Dupa rateul de la CFR Marfa, mergand pe mina d. Fenechiu, este suspect ca Premierul Ponta in continuare sa fie consiliat gresit si sa ii acorde incredere aceluiasi domn in conditiile imbunatatirii situatiei financiare a Tarom sub conducerea actualei conduceri executive.

Tarom este singura companie care performeaza din tot programul de management privat in ciuda sicanelor.

Citatul de mai jos provine din articolul al carui link este aici.

“Mă îngrijorează situaţia de la Tarom. Nu cred că la Tarom lucrurile pot merge în direcţia bună având un conflict între Consiliul de supraveghere şi managerul privat. În baza Ordonanţei 109 din 2011 nu prea am atribuţii, adică n-am voie legal. S-a întâmplat o dată când domnul fost ministru, domnul Fenechiu, a respins planul de reorganizare la CFR-Infrastructură, dacă nu mă înşel, şi aceea era prevederea legală prin care directorul şi consiliul au fost demişi”, a spus Ponta.

Acesta a adaugat ca “acesta este farmecul OUG 109 din 2011”. “Acuma la Tarom, ca şi la Portul Constanţa, ei sunt în activitate, au un anumit mandat, dacă găsesc o soluție legală, prin care să intervin, o fac, însă acesta este farmecul Ordonanţei 109 din 2011, deşi suntem proprietari nu avem niciun cuvânt de spus în activitatea de zi cu zi şi este unul din lucrurile pe care trebuie să le îmbunătăţim în perioada următoare”, a mai afirmat Ponta.

imagine de pe hot.ee

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

3 Comentarii

Alin
24-07-2013 la ora 8:14 pm

A mai spus ca el il sustine pe directorul Heinzman, ceea ce evident nu se confirma si e o noua minciuna marca Copy-Ponta.

Bau
25-07-2013 la ora 4:03 am

Dl. Ponta probabil ca incearca sa ia lumea de proasta sau pur si simplu habar nu are ca exista cai extreme de eficiente de a manageria in sens pozitiv ceea ce se intampla acum la TAROM, prin simplul fapt ca dl. Ponta are acolo o AGA. Exista o paleta larga de actiuni si hotatarari pe care aceasta adunare generala a actionarilor le poate intreprinde, poate de exemplu sa il trimita pe Dan la o lunga plimbare doar dus in no time, punand capat cosmarului pe care il traiesc angajatii de la venirea acestui om in C.A. E drept ca ar ramane ceilalti pucisti, dar coerenta si toxicitatea actiunilor lor ar scadea dramatic odata ce creierul central a fost trimis la acea lunga plimbare doar dus, si oricum de felul lor nu au ei cine stie ce mari sinergii.
Poate schimba si alti membri ai C.A., la limita ii poate schimba pe toti si pune tot in notime altii de buna credinta, care sa sustina si intretina cursul bun pe care l-a luat aceasta companie in ultimul timp.
Acest lucru e perfect intemeiat si legal, intrucat sunt in contractul de mandat destule articole in care se pot incadra actiunile total nefaste de pana acum. Vointã sã fie, cã putilintã e gârlã.

In fine, sa vedem ce se intampla luni la C.A.

O ultima remarca: nu e prima data cand dl. Ponta afiseaza un non combat absolut suspect, intr-o situatie in care are absolut toate parghiile necesare pentru a face ordine in salã.

Alex Mason
25-07-2013 la ora 8:03 am

Este evident ca domnul Ponta încă merge pe mana domnului Fenechiu sau a echipei acestuia, doar asa se explica pleiada de laude la adresa GFR.
Poate domnul Ponta nu cunoaște, nu este înțelept sa lauzi public o companie din cauza căreia CFR Marfa a ajuns pe butuci, ba mai mult sa o mai și prezinți ca fiind un investitor important în economie…iar acționarul majoritar este victima lui Basescu.
Pana la urma dl. Ponta trebuie sa se învețe minte, asa se întâmpla când pui un dealer de jeansi pyramid în poziția de ministru al transporturilor.

COMENTEAZA