Tarom: P. Ponta tot incearca …

3 mai 2015 • General

Tarom isi micsoreaza pierderile de la an la an. Tarom se mentine in topul preferintei romanilor. Aeroportul Otopeni este pe plus, pe crestere si nu este pentru moment concurat.

P. Ponta a tot incercat sa promoveze incepand cu 2013 idei de restructurare prin divizare a celor 2 companii, de vanzare pe bucati respectiv de vanzare a pachetului majoritar.

O privatizare inaintea unei restructurari grosiere a celor 2 companii inseamna evident o tranzactie in dezavantajul actualului actionar majoritar, statul roman. O astfel de tranzactie valoreaza mai mult decat un selfie cu un CEO de mare companie.

P. Ponta tot incearca prin schimbarile frecvente in Consiliile de Administratie ale celor doua companii sa gaseasca o formula prietenoasa care sa accepte si sa voteze propunerile de vanzare.

Comunicatul Agerpres in care se descrie o initiativa “politica”:

“Agerpres – Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, la Doha, că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu CEO-ul de la Qatar Airways a prezentat o ofertă de investiții referitoare la pachetul Aeroportul Otopeni – compania Tarom.
“M-am văzut și am discutat și la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorința noastră de a lista Aeroportul București — Otopeni, de a restructura și a salva TAROM-ul. (…) Bucureștiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar are nevoie în continuare de investiții, pentru că deja începe și își atinge limitele de infrastructură. (…) Vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie (…) pentru a se extinde aeroportul. Și, la pachet cu aeroportul, care înseamnă sigur servicii pentru toate companiile care operează zboruri la București, căutăm un partener pentru TAROM”, a anunțat Ponta într-o conferință la Doha.”

ETICHETE: ,

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

4 Comentarii

gka
03-05-2015 la ora 7:26 pm

Dupa cum bine se simte si se vede. Romanii in criza de infrastructura si nu numai, au lasat primului ministru ,,avioanele,, 🙂

Aurel
05-05-2015 la ora 7:34 pm

Si Tarom si chiar CFR puteau fi eficientizate. Dar oare chiar incearca cineva?

La stat ori se fura, ori se vinde. In rest, se sta. Cu munca, mai usor.

Nu e acelasi lucru! « Motanul Incaltat
08-05-2015 la ora 3:36 am

[…] stau lucrurile cu coruptia – aratam aici un caz. Coruptia afecteaza in mod real economia. Spre exemplu, daca […]

2clamorous
13-01-2022 la ora 1:32 am

2thereafter

COMENTEAZA