Tarom: fuse si se duse

23 iulie 2013 • General

Unul din argumentele supreme aduse de d. Pascariu si de d. Demetriade pentru a denigra performanta conducerii executive a companiei Tarom a fost ca rezultatele pe plus se datoreaza pretului mai mic al combustibilului si sezonalitatii.

Rezulattele mai bune cu peste 30% perioada la perioada elimina per total argumentul sezonalitatii.

Contractele de cumparare a combustibilului au o inertie in pret, datorita perioadei pe care se contracteaza, dar sunt contracte pe temene relativ scurte, in lipsa hedgingului pe termene lungi.

In mai, iunie si in iulie rezultatele Tarom vor fi pe plus in conditiile in care pretul combustibilului este mai mare deja decat in luna echivalenta a anului trecut.

In iunie 2013 pretul combustibilului a crescut cu 3,3% fata de iunie 2012.

In iulie 2013 pretul combustibilului a crescut cu 4,5% fata de iulie 2012 .

Linkurile unde pot fi consultate informatiile aici si aici.

Opinia de fata este inspirata de un comentariu de pe blog.

imagine de pe wired.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

Bau
24-07-2013 la ora 2:15 pm

Imi doresc sa vad pe acest blog un titlu frumos, gen Consiliul de Administratie TAROM: Fusã si sã dusã , ca asa e corect olteneste. 😉
Sã dusãrã la garã.
La treaba lor, mare sau mica.
La munte.
La mare, eventual departare.
La pensie.
Oriunde vor ei, numa’ sa lase compania asta si oamenii ei sa munceasca, sa produca plus valoare; sa respire usurati si linistiti.
Sa nu mai traiasca cosmarul provocat de acesti oameni din C.A. care par desprinsi dintr-un film de groaza si mi(ni)ster.
Sa trãiascã pur si simplu, sa se bucure de viata si sa uite de calvarul plin de intrebari despre maine pe care l-a declansat omul rau si negru.

A, si cand plecati, draga Dan, (pentru ca sigur veti pleca, acum problema e doar de cand si cat de repede, nu si daca) sã nu uiti s-o iei cu tine si pe Crãita.
Neaparat.

COMENTEAZA