Tarom: a treia luna consecutiva pe Profit

29 iulie 2013 • General

Tarom inregistreaza in Iulie 2013 cea de a 3-a luna consecutiva pe plus, in ciuda sicanelor si a puciului neincheiat condus de d. Pascariu si d. Demetriade (implementand dorinta d. Fenechiu).

La 6 luni pierderea este redusa la 63 de milioane de lei de la 120 de milioane de lei pierdere in 2012, dupa 6 luni.

Rezultatul este mai bun cu 57 de milioane de lei fata de anul trecut (47,5%), cu 55 de milioane de lei fata de bugetul aprobat de Ministerul Transporturilor pentru 2013 (45,8%) si cu 47 de milioane de lei mai bine decat Planul de Management aprobat de Consiliul de Administratie din care am facut parte (39%).

Este evident deja ca Tarom poate fi restructurata fara a penaliza angajatii si simultan sa se imbunatateasca si oferta de zbor si conditiile.

imagine de pe airtickets24.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

12 Comentarii

cucu-bau
29-07-2013 la ora 5:19 pm

@dl. Isar Cu tot respectul si toate multumirile pentru ceea ce faceti pentru TAROM, nu ati luat in calcul efectul de ‘Super Luna’ ce s-a manifestat cu maximum de intensitate in iulie.’Super luna’ a dus la’ super rezultate’ in iulie, nativ considerata luna slaba.
Acum trebuie gasita o explicatie. Cu sezonalitatea nu mai putem sa mergem inainte, cu pretul petrolului se demonstra deja. Apoi daca si in iulie e de bine, eu zic ca asta-i cauza, cosmica, indubitabila. Cu tot rasul si plansul nostru, eu am ingrijorari majore. Consider ca daca dl. Pascariu, care mai bantuie pe aici cu siguranta, dezvoltase o patologie obsesiv compulsiva pe sezonalitate si petrol, ulterior pe coeficienti de umplere si productivitate ( si clasa a 2-a primara ii intelege si ii poate calcula), ce facem cu indicatorii aia care suna inspaimantator, gen ASK , RPK, no ca zic si de ACMI ca nu ma pot abtine. Si de rezultatul final nu mai zic, ca-i tot gri no matter what. Ce facem cu notiunile de baza: salarii, venituri/angajat ca tot imi vine cifra aia mediatizata si spectaculoasa de salarii medii de 2000 de Eur (sper ca nu-mi joaca memoria feste), unde nu da Domnul.
Ca sa nu mai zic ca modelul de business e dupa cum vrea o cifra sa dea, acum ne comparam cu low cost, acum cu AF-KLM , si in cazul fericit (am observat ca numai la restructurare ) la CSA.
Si mda, e inca CA la aceasta ora, un puci platit cu lacrimi de angajatiI.

Bau
29-07-2013 la ora 5:19 pm

Un citat foarte bun cu o idee citita pe un forum: Rezultatele astea mai arata ceva – ca e suficient sa inchizi robinetul cu golãnii, ca pravalia sa redevina de felul ei profitabila.

Este evident deja ca Tarom poate fi restructurata fara a penaliza angajatii si simultan sa se imbunatateasca si oferta de zbor si conditiile.

Asta nu se impaca deloc cu inchipuirile patologice ale sefului C.A., care isi doreste concedieri in masa, probabil ca sa ramana fonduri suficiente pentru contracte golanesti cu diferite firme de partid si acum si de stat, prin care sa se scurga banii companiei, ca doar e mare nevoie, vin alegerile prezidentiale la anul si e nevoie de fonduri, bani si iar bani.

Bau
29-07-2013 la ora 5:26 pm

daca dl. Pascariu, care mai bantuie pe aici cu siguranta, dezvoltase o patologie obsesiv compulsiva pe sezonalitate si petrol,

Cred ca matale cauti o explicatie mult prea savanta, la mijloc e doar o minciuna oribila, ca sa isi atinga omul scopurile. Acum ca e mincinos dovedit spre ca nu mai are tupeul sa apara pe aici.

Si mda, e inca CA la aceasta ora, un puci platit cu lacrimi de angajati!.

Angajatii sa faca bine si sa isi ia oole 😀 la ei cand vin dimineata la serviciu si sa invite respectivii pucisti, cum am mai scris, la o lunga plimbare doar dus, evident cu etichete de persona non grata lipite cu superglue pe frunte.

Biata companie condusa de un om cu dosar penal de drept comun si cu condamnare definitiva.

YR-ASF
30-07-2013 la ora 6:47 am

Pentru moment straturile asezonate in plasa transmisa ca incertitudine este desprinsa in zonele care evident au acces la spectrul informatiei presupuse de cei care au legatura cu peisajul, samavolnic se administreaza cu gandire progresiva ca si legea corporatista de tip orinduire novatoare. Pana aici toate bune, CA doreste probabil transformarea unui mol in gostat respectiv implicarea unor profesionisti care in contextul actual ar putea, aici este un pasaj la care cred ca nimeni nu a luat in calcul si posibilitatea suplimentarii acestui profit bine venit si onor celor care au contribuit la mentinerea TAROM acolo…, daca la petrol s-a umblat si sa zicem ca e ok, in conditiile actuale contractele au fost renegociate, etc. de ce nu se implica in viziunea unui sector pastrand clasa si nivelul actual al TAROM si marcand prin adoptarea sub o forma accesibila catre o patura a pasagerilor mai usor accesibila, atat ca pret al ticketului cat si confort sa spunem pentru moment pe cursele interne. Acapararea pasagerilor pe tronsoane interne cu posibilitatea extinderii lor catre extern prin agentiile proprii cu aeronave confort si calitate in extern. Este doar o modalitate de perceptie a dezvoltarii si pe de alta parte a maririi capacitatii inclusiv a rapiditatii sporirii profitului cat si a flotei. Evident in loc sa dam afara mai specializam din persoane de afara si abgradam din interior pana la nivelul la care cei noi angajati se deprind pentru activitatile necesare a fi intarite. Astept o parere din partea dvs.

Lucian Isar
30-07-2013 la ora 7:10 am

Momentan se incearca stabilizarea companiei pentru ca aluneca periculos de repede.
In momentul in care se realizeaza aceasta stabilizare, propunerea este unul din modurile in care se poate continua.

Romania Jefuita
30-07-2013 la ora 8:53 am

Ca sa vedeti ce a fost si ce ne asteapta cu adevarat, analizati sumele de pe http://www.porcisme.ro. E ceva de groaza! Scorul se actualizeaza zilnic.

http://www.porcisme.ro

Cucu Bau
30-07-2013 la ora 4:16 pm

Booommmm, troscccccccc, fasssssssss.
Ce sa fie , ce sa fie ? Este doar o acalmie : http://epochtimes-romania.com/news/tarom-renunta-la-disponibilizari—198155

De mare inspiratie acest citat : “Potrivit acestuia (n.r. dl. Ladunca), board-ul societăţii “are grijă de salariaţi şi îşi doreşte ca aceştia să muncească”, mai ales că este vorba de o companie considerată etalon. ”

Sper, din tot sufletul, sa fie o intelegere gresita a presei.

Bau
30-07-2013 la ora 4:35 pm

Potrivit acestuia (n.r. dl. Ladunca), board-ul societăţii “are grijă de salariaţi şi îşi doreşte ca aceştia să muncească, mai ales că este vorba de o companie considerată etalon. ”

Ce mielusei devin cand suna cine trebuie, sa le explice sa stea cuminti, altfel pleaca.
Devin chiar intelegatori.
Umani.
Membrii C.A., cei mai bun prieteni al omului.
Al angajatului Tarom.

Intrebare: daca aceasta companie e etalon (no, gura pacatosului adevar graieste) atunci si al sau consiliu de administratie e tot etalon? Sau nu?

Cucu Bau
30-07-2013 la ora 7:35 pm

@Bau – mda, stim cauza acalmiei . Eu am vertij cand brusc , matematic la 360 grade (nu celsius) , se schimba atitudinea. Brusc vedem roz , sau ii dam caracter aleator in functie de interese. Si cu etalonul , standard, etc , atat avem pretentia: TAROM se scrie cu majuscule. Il iubim, adoram, uram si ne jertfim dar trebuie sa-l respectam : TAROM si nu Tarom. Aici dna de la comunicare platita cu sute de milioane ca ‘new entry’ ar trebui sa se se sesizeze, ca deh prin presa doar Tarom. Helloooo,,brand book se cheama, Am si eu obsesia asta: sti unde lucrezi si cum se cheama?

Pe e alta parte,sa o zic pe sleau, citesc printre randuri si nu-mi place obiceiul meu. Chestia aia cu ‘ îşi doreşte ca aceştia să muncească’ mi se pare ca angajatii vor lua locul sezonalitatii si costurilor cu combustibilii ca scuze.
Este inadmisibil , sfidator si o nemernicie sa acuzi ca angajatii nu muncesc, pentru ca asta este mesajul (si aici ma refer la marea masa nu si la cazuri izolate, poate politic sau nepotistic numite). De fapt, da nu muncim, sclavagim pe salariile din 2008, ca prostii , idiotii si tampitii. Si asta doar ca ne pasa de companie, ca stim si facem aviatie si ca avem performante, ulterior transformate in bonusuri CA.

Interesant, s-a schimbat purtatorul de cuvant al CA. Acum mi se par mai groaznice acuzatiile decat pe vremea dlui. Pascariu (vorba aia’ rau cu rau dar mai rau fara rau’ ). Imi lipseste chiar dl. Pascariu, caruia ii puteam recomanda sa nu mai conduca masina, compania nici atat .
Sa ma las in ‘ grija’ CA, cu titlu experimental? Nu risc, ca tot nu-i cred, joaca la cacialma, bluf etc., NU CRED ca va mai fi un ‘happy end’!
Am un singur cuvant care poate descrie situatia: halucinant . Si un proverb ‘ sa nu te imbeti cu apa’,
@dl. Dan Pascariu (va consider tot purtator de cuvant pentru CA)-Nu suntem chiori, orbi sau prosti sa nu vedem macro-economic ce se intampla si sa nu transpunem micro-economic, Nici politicul nu ne este o necunoscuta. Dar vomitam si ne trece. Nu stiu de ce chiar nu reusiti sa ne puneti o carpa neagra pe ochi si sa ne conduceti de manuta pe culmi de progres si civilizatie. Am un raspuns la asta:unii au abilitatii de vedere nocturna prin noaptea mintii. In rest sterg lacrimi de emotie din presa. Foarte frumos, dar tot nu ne-am primit cadoul de ziua aviatiei,saraca uitata in pofida faptului ca board-ul societăţii “are grijă de salariaţi”.

Bau
30-07-2013 la ora 9:53 pm

Booommmm, troscccccccc, fâsssssssss.
Ce sa fie , ce sa fie ?

Un fâssssss, ce sa fie. Doar nu crezi ca dl. Ladunca chiar crede ceea ce a declarat; e doar o afirmatie de complezenta pentru a mai linisti spiritele si asa molesite rau de caldurile de afara.

[…] Compania Tarom a publicat rezultatele pe primele 6 luni confirmand informatia prezentata in opinia “Tarom: a treia luna consecutiva pe Profit”. […]

[…] Compania Tarom a publicat rezultatele pe primele 6 luni confirmand informatia prezentata in opinia “Tarom: a treia luna consecutiva pe Profit”. […]

COMENTEAZA