Strategia clasica pentru prezidentiale

27 mai 2014 • General

Alegerile prezidentiale sunt importante si din perspectiva evolutiei economice viitoare.

O serie de investitii majore sunt amanate pana dupa anuntarea castigatorului.

Propensiunea catre anumite blocuri economice va fi decisiva, unul din est si altul din vest.

Strategia pentru prezidentiale va fi simpla si inspirata din situatia din 2000: fragmentarea dreptei si introducerea celor doi alesi de pe stanga in turul 2.

Testul fezabilitatii unei astfel de strategii consta in controlul votului. Acest test a fost declarat reusit de partidul de guvernamant la alegerile europarlamentare.

Alegerile europarlamentare au demonstrat o organizare “exemplara” a alegerilor e.g. autocarele si microbuzele faceau coada la intrarea in orase, ne-orasenii au votat masiv la oras iar politia asigura fluiditatea traficului. Fraudele raportate sunt minore.

Alegerile europarlamentare au mai demonstrat ca partidul de guvernamant nu poate castiga alegerile prezidentiale din primul tur.

Partidul de guvernamant nu doar ca a castigat la pas dar si-a permis sa cedeze voturi ( procente) atat catre un independent (e drept ca ulterior au regretat ca au scapat prea multe in directia respectiva) precum si catre un nou partid (procente).

Este o demonstratie clara a controlului votului si a faptului ca liderii partidului de guvernamant pot partitiona votul, la atatia ani de la revolutie, cu acuratete.

Singura componenta lipsa pentru primul tur al alegerilor prezidentiale este fragmentarea dreptei prin lansarea a cat mai multor candidati pe flancul drept, de la independenti la dreptaci, de la europarlamentari “antisistem” la senatori.

Partidul de guvernamant a dovedit ca “merita” sa aiba ambii candidati in turul 2 al alegerilor prezidentiale.

In aceste conditii macar nu va mai ramane o necunoscuta directia propensiunii economiei romaniei: euro-atlantica sau euro-asiatica. Tot cu euro incepe, va scrie pe panotaje.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

ADRIAN
28-05-2014 la ora 5:27 am

Domnule Isar,
Va rog sa nu mai partipati la talk-show in care sunt invitati AGRAMATI de genul marelui sindicalist VÎLNEI FLORIN (fost agent de politie), cel care ne/a exasperat cu, citez din VÎLNEI, ”CEILANȚI” si ”COMPLECTAT”. Sunt sub nivelul dumneavoastra. Domnul sindicalist trebuie sa/si aduca aminte tematica de admitere la scoala de agenti de politie, la disciplina limba romana, care include si ” Cuvântul. Forma și conţinutul. Cuvântul de bază. Sensul cuvintelor în context. Sensul propriu (de bază şi secundar) şi sensul figurat”.
In schimb, la emisiunea de luni, la TVR 1, avand ca tema – CLAUZELE ABUZIVE, in prezenta dlui.av.Piperea si a dlui. M.Șteț, am fost incantat de luarile dumneavoastra de pozitie privind responsabilitatea BNR in activitatea de REGLEMENTARE si SUPRAVEGHERE BANCARA. Dupa afirmatiile functionarilor BNR (de/a lungul timpului), BNR NU ARE NICIO RESPONSABILITATE pentru FALIMENTUL BANCILOR & PRODUSELOR BANCARE TOXICE.

Ps.: Pentru dl.VÎLNEI: AGRAMAT = persoană care face greșeli elementare de limbă (dex)

Pentru reprezentantii BNR, cei care afirma ca normele de creditare a bancilor (care incud si documentatia conexa) sunt evaluate si avizate de BNR numai din perspectiva ”RISCULUI”, le aduc la cunostinta ca ACTIVITATEA DE CREDITARE implica o serie de RISCURI , cum ar fi si RISCUL LEGAL,risc pe care BNR il defineste (inscris in NORMELE BNR) ca fiind ”riscul înregistrării de PIERDERI sau al nerealizării profiturilor estimate atât ca URMARE a AMENZILOR, PENALITĂŢILOR şi SANCŢIUNILOR de care instituţia de credit este pasibilă în caz de NEAPLICARE sau APLICARE DEFECTUOASĂ a DISPOZIŢIILOR LEGALE sau CONTRACTUALE, cât şi ca urmare a faptului că DREPTURILE şi OBLIGAŢIILE CONTRACTUALE ale instituţiei de credit şi/sau ale CONTRAPARTIDEI SALE NU SUNT STABILITE ÎN MOD CORESPUNZĂTOR.” (extras din Norma BNR privind riscul operational).

COMENTEAZA