Rosia Montana: un Jumbo-Minimis de 1 milion de dolari profit per angajat?

2 septembrie 2013 • General

Respectand datele facute publice de Premierul Ponta, “dealul” Rosia Montana e un Jumbo-Minimis.

Premierul Ponta mentioneaza ca firma implicata se astepata la profit de cel putin 2 miliarde de dolari.

Cum altfel poti sa te referi decat ca un Jumbo-Minimis la “facilitatea” data de Statul Roman care asigura unui investitor care creaza doar 2000 de angajati, cel putin 2 miliarde de dolari profit?

In 2 miliarde de dolari ar fi intrat de cel putin 10 ori mai mai multe firme ajutate prin Minimis decat prin actualul program.

De 10 ori mai multe firme mici si mijlocii ar fi generat circa 30 000 de locuri de munca suplimentare in toata tara si probabil si cu valoare adaugata mai mare decat mineritul cu cianuri! Adica de 15 ori mai multe locuri de munca decat Rosia Montana si poate mai putin nocive.

Ca doar nu isi imagineaza cineva ca cei 2 miliarde de dolari profit nu sunt o extractie din avutia Romaniei!

imagine de pe static2.demotix.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

5 Comentarii

cf
02-09-2013 la ora 6:11 pm

Dupa cum am fost invatati: Exportam profiturile si Nationalizam pierderile.
La nivel mondial se cunoaste ca o multinatonala nu vine sa faca ceva intr-o tara, daca nu castiga cel putin de zece ori cat a investit.

Maniaca cifrelor
03-09-2013 la ora 2:09 am

Nu ştiu dacă am calculat bine, asta înseamnă 5.200 de dolari pe lună pe cap de angajat? (am împărţit milionul de dolari la 16 ani cât se va derula proiectul) Până la urmă fiecare “afacerist” urmăreşte să facă un profit cât mai mare, problema este dacă noi suntem în stare să renegociem cu ei şi să cerem o redevenţă mai mare (deşi înţeleg, de la un europarlamentar, că suntem printre ţările care au cele mai mari redevenţe,)
Şi totuşi, România nu are 2 miliarde de dolari ca să le dea IMM-urilor şi am senzaţia că, după ce i-am tărăgănat atâţia ani pe canadieni, avem acum cuţitul la os şi căutăm să scoatem bani din orice.

dt
03-09-2013 la ora 5:37 am

Absolut corect.
Atentie la sfarsitul lui 2013 expira concesiunea OMV pe petrol si gaze.Oare s-ar putea sa le exploatam profitabil si noi,noi toti nu doar cei ce oricum s-au infruptat din ele si pana acum.In acest sens redevente mari care sa descurajeze investitorii straini poate ar fi de dorit.

Lucian Isar
03-09-2013 la ora 6:22 am

vorbim de profit net nu si de ce se poate transfera pe toata perioada prin preturi de transfer
orice se poate negocia
teza cu presiunea timpului a fost folosita si la privatizarea cfr marfa si la rompetrol
putin probabil in toate cele 3 cazuri
ceea ce este adevarat insa este ca aceasta captura a statului functioneaza foarte bine la procesele pierdute destat prin non combat

Maniaca cifrelor
03-09-2013 la ora 11:38 pm

Profit Orange Romania 2012 – 517,7 milioane lei, 2.798 angajaţi. Un angajat aduce companiei un profit de 185.025 lei, adică 41.116 euro.

Sunt un pic furioasă!

COMENTEAZA