Rosia Montana: semnalul de coruptie transmis investitorilor straini

28 septembrie 2013 • General

Se vorbeste mult despre semnalul negativ pentru investitorii straini pe care il da lipsa de aprobare a proiectului Rosia Montana.

Gresit.

Singurul semnal pentru investitorii straini pe care il da sarada orchestrata de Premierul Ponta pentru a aproba proiectul de la Rosia Montana in defavoarea statului roman este acela de conducere de tip African.

Investitorii straini se auto-selecteaza in functie de semnalele transmise de o anumita economie.

Aprobarea Rosia Montana nu inseamna ca investitorii vor ocoli Romania ci doar ca cei seriosi se vor gandi de 3 ori inainte de a marsa. Romania va deveni atractiva celor dornici sa dea tunuri si nu unor investitii straine directe cu caracter productive si cu valoare adaugata crescuta.

Recunoasterea de catre Premierul Ponta a posibilitatii existentei de politicieni si oficiali platiti de RMGC direct si prin agenti de influenta dar lipsa unei anchete doar confirma impresia generala de process viciat in multiple puncte.

Coruptia semnalizata deja fara jena este si motivul pentru care:

– Premierul Ponta nu va beneficia de o poza la vizita in SUA nici cu Presedintele Obama si nici cu Vice-Presedintele Biden;

– Partenerii socialisti Francezi, Presedinte si Premier, au intors spatele Premierului Ponta pe tema aderarii la spatiul Schengen la doar cateva luni dupa o poza aparent prietenoasa;

– mari companii/investitori in Romania rumineaza referitor la continuarea prezentei/extinderii in Romania prin introducerea in analiza a noii realitati si distorsiuni.

Un proiect de genul Rosia Montana aprobat, unde statul pierde masiv, intoarce perceptia investitorilor straini asupra mediului investitional din Romania in anii ’90 cand coruptia ii tinea la distanta.

imagini de pe bbs.bt

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

Caliman Eugen - analist de provincie
03-10-2013 la ora 4:22 pm

Ca urmare a realizarii unui ,,program national de reconstructie economica si industriala”, pe care l-am oferit recent Premierului Ponta, v-as ruga respectuos un E-mail personal, pentru a va comunica si dvs., aceasta oferta.
Programul este construit, pe un alt model de dezvoltare economica, decit cel actual, bugetar, devenit nefunctional ca urmare a disparitiei economiei nationale si putinelor active industriale straine, care nu mai pot sa asigure resursele financiare, necesare utilizarii acestui model.
In speranta comunicarii acestui E-mail cit si a sustinerii promovarii acestui program, va asigur de intreg respectul.

cu stima, 3 oct 2013

2imprecation
12-01-2022 la ora 10:34 pm

2seasoning

COMENTEAZA