Rosia Montana prinsa in “pregatirea” Premierului Ponta care “trebuie sa facem Minerit, decat sa taiem Padurile”.

17 septembrie 2013 • General

Premierul Ponta a facut o declaratie care confirma superficialitatea pregatirii economice pe care o are dar si motiveaza derapajele voite fata de un program de guvernare menit sa stimuleze economia “Eu cred ca trebuie sa facem Minerit, decat sa taiem Padurile “.

Cateva consideratii:

1) padurile sunt o resursa care se poate regenera pe cand resursele miniere de la Rosia Montana nu

2) cand vorbesti de minerit sau taierea padurilor fara sa te referi la politica industriala si capatarea lantului valoric in Romania inseamna ca pierzi intreaga abordare constructiva de revenire a Romaniei la un ritm de crestere de 4%

3) este o pozitionare falsa alegerea propusa deoarece Romania are multiple optiuni de urmat inclusiv pastrarea si extinderea investitorilor deja prezenti in tara de exemplu Dacia.

Problema Romaniei nu este taierea per se a padurilor ci taierea fara impadurire si exportul de busteni si cherestea fara a putea urca decat partial pe lantul valoric.

imagine de pe izquotes.com

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

ben
17-09-2013 la ora 9:22 am

Mda, daca tot a zis de paduri acum sigur 33 de angajati de la romsilva se vor lega in codrii patriei in semn de protest ca nu au de lucru….ne meritam soarta cu varf si indesat.

COMENTEAZA