Rosia Montana: ce fel de investitori ne dorim de tip Guinea sau de tip Finlanda?

2 octombrie 2013 • General

Mesajele transmise sunt foarte importante pentru investitori.

Un proces viciat semnalizeaza foarte puternic si clar optiunea sustinatorilor de la Guvernare.

Acestia se auto-selecteaza dupa conditii si dupa maniera in care se permit anumite tranzactii.

Cu cat mediul de afaceri este mai dificil cu atat se cauta mai mult tunurile, altfel rentabilitatea nefiind suficienta pentru riscurile asumate.

Un mediu de afaceri normal reduce riscurile investitorilor dar si normalizeaza rentabilitatile obtinute.

Una semnalizeaza Finlanda si alta Guinea si de aici si diferenta intre cine sunt cei care dau tarcoale sa investeasca in cele 2 destinatii.

Discutiile pe tema Rosia Montana si tentatia Premierului Ponta de a favoriza investitia in forma si negocierea curenta apropie Romania de Guinea astfel incat marii investitori internationali se vor uita la Romania doar ca la o tara cu risc sporit, conditii ne-Europene si desigur or sa treaca peste oportunitatile investitionale normale in cautarea urmatorului tun.

Romania in raport cu comunicarea catre investorii directi in economia reala ar trebui sa se pozitioneze corect si sa nu distorsioneze mesajele.

Romania este o tara membra a Uniunii Europene cu caracteristici si ineficiente de economie emergenta, capabila sa creasca in jurul a 4% pentru un numar semnificativ de ani si unde pierderi din negociere ca in cazul proiectului propus la Rosia Montana nu sunt posibile.

ETICHETE:

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

0 Comentarii

COMENTEAZA