Romania va profita de pe urma crizei din Cipru

26 martie 2013 • General, Macro

Romania are de profitat de pe urma crizei din Cipru.

In ciuda pierderilor financiare suferite de anumiti deponenti de origine romana si a costurilor suplimentare suferite de altii in restructurarea si parcarea in alte jurisdictii a vehicolelor de investitii, economia Romaniei va avea de cistigat.

Episodul Cipriot al crizei europene va repozitiona in mentalul investitorilor economiile diferitelor tari.

Tarile cu modele economice in care ponderea economiei financiare este importanta au de suferit in comparatie cu cele cu o pondere mai ampla a economiei reale. Pe acceasi tema in “Construcţia macroeconomiei reale este soluţia pentru creşterea economică”.

Romania este in continuare o destinatie importanta pentru investitii directe in productie si pentru monetizarea resurselor.

Pe fondul acestor repozitionari iminentele tranzactii (IPO si SPO) si vinzarile de active din vaiatele forme de restructurare au sansa de a genera o cerere importanta.

imagine de pe exdigest.com

ETICHETE:

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

i - conomics
29-03-2013 la ora 8:24 pm

Romania nu are o pondere financiara mare pentru ca e mult prea saraca…. si nu din alt motiv…. asta NU E AVANTAJ! Nu confunda banii cu CAPITALUL…… unii pot pierde toti banii dar daca au infrastructura perfecta, fabrici bine echipate si oameni super pregatiti… vor fi mult mai bine ca romania…. chiar daca romania ar ramane cu toti banii actuali intacti!

Lucian
30-03-2013 la ora 8:09 am

Eu ma refer la Romania devenind mai atractiva pentru diferitele categorii de investitori printr-o simpla repozitionare in mentalul si analizele lor ca urmare a dezvoltarilor din Cipru, toate astea in conditiile in care deciziile politice locale nu produc o ratare a inchiderii in conditii acceptabile a a acordului cu FMI.

COMENTEAZA