Romania risca sa intre in letargie economica. Cati ani crezi ca va sta asa?

5 septembrie 2011 • General, Macro, Media, Newspaper clips

Publicat in wall-street.ro

Analistul economic Lucian Isar (foto) considera ca actualele politici economice, adica mixul de masuri de austeritate si politici monetare, “afecteaza cresterea economica pe termen scurt, distrug potentialul economiei si afecteaza echitatea societala”.

Pe de alta parte, Lucian Isar este mai pesimist in privinta timpului care va trece pana cand Romania va reveni la un ritm de crestere optim.

El da exemplul experimentelor nereusite facute de FMI in America de Sud, in anii ’90, care sugereaza existenta “unor perioade de crestere sub-optima de circa zece ani”.

Isar crede ca Romania ar trebui sa aiba un ritm de crestere a PIB potential de 4-5%, avans care ar permite o convergenta reala la zona euro, intr-un interval de timp egal cu jumatate de generatie.

“Masurile economice ar trebui sa contribuie la refacerea potentialului economiei si sa asigure deplasarea cu o volatilitate scazuta in jurul acestei traiectorii”, a spus analistul economic.

De asemenea, Lucian Isar crede ca, “daca se continua cu aceeasi viziune economica, Romania se va incadra in plaja estimarii ministrului de finante german, cu circa 7-10 ani pina la atingerea ritmului optim de crestere”. >>

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

0 Comentarii

COMENTEAZA