Romania 2035

5 ianuarie 2015 • General

Cea mai mare realizare a anului 2015 poate fi realizarea si agreerea de catre clasa politica a strategiei nationale Romania 2015.

Cu o crestere in jur de 3% si cu un aport marginal in bunastarea medie, anul 2015, fara prea multe greseli de politica economica, poate reprezenta momentul oportun pentru realizarea acestei strategii.

Romania 2035 reprezinta proiectul de tara mult asteptat pentru a canaliza energiile natiunii si pentru a da o directii majore si clare de dezvoltare.

Romania se pare ca sufera fara un proiect de tara, fiind lasata la cheremul puseurilor de moment. Schimbarea legii electorale, a finantarii partidelor si alte preocupari de moment trebuie integrate in demersul amplu de creionare a dezvoltarii Romaniei.

O strategie de dezvoltare a Romaniei cu diferite grade de libertate diminuate in urma alegerilor din ultimii ani va fi un exercitiu interesant si stimulativ la nivel intelectual in utilizarea teoriilor si metodelor heterodoxe propuse pentru dezvoltarea unei natiuni.

O parte din subiectele cuprinse in strategia Romania 2035 vor viza educatia, sanatatea, sistemul de pensii, sistemul fiscal, pozitionarea ca si stat participativ pentru stimularea dezvoltarii economice…

Exista o serie de natiuni cu economii emergente care au intrat pe o traiectorie de dezvoltare accelerata dupa ce au cazut la nivel politic de acord asupra unui proiect de tara. Mexic este un astfel de exemplu.

ETICHETE:

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

1 Comentariu

[…] Isar anunță că în jurul președintelui Klaus Iohannis se va lucra la mult invocatul proiect de țară, sub […]

COMENTEAZA