Rectificarea bugetara, material de DNA

27 septembrie 2014 • General

O noua rectificare bugetara va oferi jumatate de miliard de euro catre anumite primarii.

Probabil ca nu ar fi atras atentia aceasta rectificare daca nu ar fi realizata in urmatoarele conditii “obiective”:

– ultima rectificare s-a realizat acum o luna, simultan cu prima lansare a P. Ponta
– economia creste cu cel putin 1,5% mai incet decat prognozele pe care s-a bazat ultima rectificare bugetara
– rectificarea bugetara a fost negociata cu FMI la Bruxeles departe de ochii cetatenilor Romaniei
– o plangere penala ce vizeaza incercarile de cumparare a bunavointei primarilor.

Exista o plangere penala care acuza incercarea de fraudare a alegerilor prezidentiale.

Elementele urmarite de procurori sunt:
– dorinta de fraudare care evident exista,
– mijloacele de fraudare reprezentate de ordonanta de urgenta din 2013 care ofera posibilitatea vicepremierului de a dispune de fondul de rezerva a guvernului respectiv ultima ordonanta de urgenta care permite migratia primarilor
– “prejudiciul”.

Ultima rectificare bugetara profund atipica nu face decat sa inchida cercul si sa ofere procurorilor DNA dovada motivatiei financiare cu care sunt convinsi traseistii. Sumele date discretionar de vicepremier sunt deja subiect de mare interes.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

2 Comentarii

ADRIAN
30-09-2014 la ora 2:54 pm

Moise Guran face apel tot la DNA
Fapt: Economia a fost subminată şi a pierdut 2,5 mld. euro. Rectificarea închide cercul…
http://www.biziday.ro/2014/09/29/fapt-economia-a-fost-subminata-si-a-pierdut-25-mld-euro-rectificarea-inchide-cercul/

ADRIAN
02-10-2014 la ora 2:01 pm

CE NELINIȘTI AVEAU & AU MARII GÂNDITORI DIN BNR!!! CE TRUISME EMIT ACEȘTI EMINENȚI FINANȚIȘTI. ÎȘI MERITĂ PE DEPLIN BANII. CÂTĂ IPOCRIZIE! DIN ZICERILE UNUI SPECIALIST
Sursa: http://adevarul.ro/economie/bani/cum-ajuns-creditul-inamicul-public-numarul-unu-3-1_542d284b0d133766a89a75a1/index.html
În noiembrie 2011, devenise limpede că Banca Naţională iniţia un ciclu de reducere treptată a dobânzii de politică monetară. Opiniile, în piaţa financiară, erau însă divergente. Unele cercuri se arătau îngrijorate că reducerea dobânzii-cheie ar readuce în prezent evenimentele din 2004-2008, când “creditul ar fi fost dat cu nesăbuinţă”.
(…) Unii analişti şi comentatori financiari s-au grăbit să formuleze diagnostice grave, între care „blocarea canalului de transmitere a politicii monetare”. Li s-au alăturat câţiva economişti din bănci, care încercau să le ţină isonul. Cu vorbe. Contrazise însă de realitate.
Criza iese deja din scenă. Trecem acum printr-o tranziţie între două cicluri economice – unul care se sfârşeşte şi altul care încă nu a început. Lumea se pregăteşte şi pentru un nou ciclu lung, secular. În noua cursă globală, problema cardinală a României – ce le sintetizează pe toate celelalte – este câştigarea unui loc mai bun în topul competitivităţii europene. Şi, desigur, al celei globale. Fără îndoială că o locomotivă pe care trebuie să ne bazăm este sistemul băncilor. Fără bănci puternice, ţara nu va putea alerga prea repede către o economie competitivă.
(…) Şi încă o precizare: activitatea bancară este riscantă. Nici măcar în cele mai performante economii, nu toate creditele sunt rambursate.
Dar băncile – partea care împrumută – trebuie să aibă ce să împrumute. Să fie finanţate, pentru ca mai departe să poată finanţa. Apoi, li se cere să fie cu ochii în patru în selectarea clientelei.

COMENTEAZA