Ponta, Comisia si cresterea de +/- ZERO virgula DOI la suta

13 noiembrie 2014 • General

Probabil ca pentru oricine este evident ca este incredibil cum intr-o economie emergenta ca cea a Romaniei, care poate sa creasca in jur de 5% pe an, avem discutii daca cresterea trimestriala este plus 0,2% sau minus 0,2%.

Romania ar creste cu 5% daca nu ar fi bruscata de masurile economice ale unui premier care experimenteaza cum se contracta economia cand creste taxele or introduce taxe noi si nu investeste.

Este relevanta totusi discutia legata de semnul din fata deoarece si in trimestrul 1 al anului 2014, institutia independenta numita INS a anuntat intai +0,2% si dupa a revenit la -0,2%.

Cu o crestere de 0,2% in trimestrul 3 fata de trimestrul 2 2014 ritmul anual de crestere al Romaniei ajunge la 0,5%. Comparati cu 5%!

Cu o “crestere” de minus 0,2% in trimestrul 3 fata de trimestrul 2 2014 ritmul anual de crestere al Romaniei ajunge la 0,1%. Comparati cu 5%!

Este evidenta performanta economica a P. Ponta si performanta de cartea recordurilor de a impinge o economie emergenta ca a Romaniei in recesiune pe timp de acalmie economica globala.

Scuza cu prognoza Comisiei Europene nu tine nici de data asta. Nu mai devreme primavara anului 2014, prognoza de primavara a comisiei sugera ca in q2 Romania va creste cu 0,3% si surpriza a “crescut” cu minus 0,9%.

3 trimestre consecutive de “crestere negativa” este o performanta remarcabila pentru P. Ponta, dispus sa isi puna la bataie onoare ca INS-ul va face cum i-a cerut in fata a 1 milion si ceva de spectatori.

Abonare la articole

Poti introduce adresa de email mai jos daca vrei sa fii la curent cu ultimele articole postate pe LucianIsar.com

3 Comentarii

ADRIAN
13-11-2014 la ora 4:33 pm

Pai cum sa creasca economia, ROMANIA este un STAT CAPTIV, condus de PENALI. INS, PICCJ, DNA, SRI, ANAF si celelalte INSTITUTII DE FORTA ale statului (STATUL SLAB, vorba lui SOV) ar trebui sa prezinte un raport privind evolutia averilor tuturor politicienilor si functionarilor bugetari din 90 pana in prezent. Dar nu au cum, pentru ca sunt COMPLICI la MARELE JAF. La 25 de ani dupa Revolutie, este momentul sa aflam cine a JEFUIT si cum au RASPUNS PENAL acesti infractori. Pensionarii si bugetarii, noi toti (care ne lasam manipulati & spalatii pe creier) ar trebui sa ne uitam la AVERILE AFISATE de ”nomenclaturistii & oamenii de afaceri” din localitatile noastre, si am constata cu ”uimire” ca ei au o situatie materiala exceptionala, iar PALMASII platim pentru bunastarea lor, pentru a avea ei ce FURA, privandu/ne pe noi de o viata linistita si in prosperitate.

ADRIAN
14-11-2014 la ora 3:24 pm

Reactia economistilor sefi din banci la anuntul Statisticii, privind uriasa crestere economica din trimestrul al treilea

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-18556679-reactia-economistilor-sefi-din-banci-anuntul-facut-vineri-statistica-privind-uriasa-crestere-economica-din-trimestrul-treilea-surprindere-unanima-asteapta-detaliile-urmatoarelor-comunicate-ale-ins.htm

Parca miroase a GRAJDAN.

”Camil Apostol, economist sef Piraeus Bank: Cifrele de la Statistica sunt in opinia mea la fel de credibile ca intotdeauna .”(asta este chintesența ”CRESTERII ECONOMICE identificate si masurate de INS)

ADRIAN
17-11-2014 la ora 10:55 am

Pomenile electorale ale guvernului, suspendarea legilor, manipularea, minciunile & cresterile anuntate de INS, NU A AJUTAT USL (PSD-UNPR-PC-UDMR-PLR-PPDD-PRM) SA CASTIGE ALEGERILE.
Aviz politicienilor (valabil pentru toti, indiferent de culoare): OAMENII UNITI POT SA DOBOARE SI SA SCHIMBE ORICE SISTEM. SIMBOLURILE SI IDEILE PRIMESC PUTERE DE LA OAMENI.

COMENTEAZA